Anasayfa Haber macOS Monterey 12.3.1 Yayınlandı

macOS Monterey 12.3.1 Yayınlandı

macOS Monterey 12.3.1

Apple, batarya tüketimi sorununu düzelttiği iOS 15.4.1 ve iPadOS 15.4.1 güncellemesi ile birlikte Mac sistemleri için macOS Monterey 12.3.1 güncellemesini de yayınladı. Bu güncelleme de yeni özellikler yerine mevcut sorunları düzeltmeye odaklanıyor.

macOS Monterey 12.3.1 Yenilikleri

Apple’ın sürüm notlarına göre ‌‌12.3.1 güncellemesi oyun denetleyicileri gibi Bluetooth denetleyicilerinin bazı Beats kulaklıklardan ses çaldıktan sonra Mac ile bağlantısını kesmesine neden olabilecek bir düzeltme sunuyor. Ek olarak 2018 Mac mini’ye ikincil ekran olarak bağlandığında USB-C veya Thunderbolt harici ekranlarının açılmamasına neden olabilecek bir hata da ele alınmış.

Güncelleme uygulamaların çekirdek ayrıcalıklarıyla rastgele kod yürütmesine izin verebilecek bir AppleAVD sorunu ve bir uygulamanın çekirdek belleği okumasına izin verebilecek Intel Grafik Sürücüsü sorunu da dahil olmak üzere iki güvenlik açığını da kapatıyor. Şirket bu açıklardan aktif olarak yararlanılmış olabileceğini belirterek kontrol yapılması gerektiğini belirtmiş. Bundan dolayı tüm kullanıcıların mümkün olan en kısa sürede güncelleme yapması öneriliyor.

macOS Monterey‌‌‌ 12.3‌‌.1 güncellemesi, Sistem Tercihleri’nin Yazılım Güncelleme bölümü kullanılarak tüm uygun Mac’lere indirilebilir durumda.