Anasayfa Haber AMD, Düşük Bütçeli Radeon RX 6300 Hazırlığında Olabilir

AMD, Düşük Bütçeli Radeon RX 6300 Hazırlığında Olabilir

AMD’nin giriş seviye ekran kartı Radeon RX 6500 XT olumsuz tepkiler aldı ve bazı perakendecilerde çok uygun fiyatlarla satılmaya başlamıştı. Kardeşi Radeon RX 6400 ise bildiğiniz gibi OEM‘lere özel olarak çıktı. Bu kartın perakende pazara çıkacağına dair birçok sinyal gördük, ancak henüz somut bir gelişme bulunmuyor.

Şimdi daha alt seviye Radeon RX 6300 ile ilgili yeni söylentiler ortaya çıkmaya başladı. Yani AMD, Navi 24 GPU’ya dayalı üçüncü bir masaüstü ekran kartı piyasaya sürebilir.

Yeni ekran kartına yönelik referanslar AMD’nin GPUOpen’da sunduğu kendi yazılımında keşfedildi. GPU Performance API, en son 3.10 sürümünde beklenen RX 6300’e zaten destekle birlikte geliyor. Bu RX 6300’e dair ilk doğrulama oldu ve bunun dizüstü bilgisayarlar için olan RX 6300M olmadığını belirtelim.

Radeon RX 6300, RDNA 2 ailesinde en alt seviyeye yerleşecek. Ayrıca yeni kartın mobil muadili RX 6300M tarafından kullanılan 2 GB bellek kapasitesi ile gelmesi muhtemel görünüyor. Ancak Akış İşlemcilerinin sayısını henüz bilmiyoruz. Yakında yeni ekran kartıyla ilgili daha fazla detay görmemiz mümkün.