Anasayfa Haber Microsoft Edge, Çalışma Alanları Özelliğine Tekrar Kavuşuyor

Microsoft Edge, Çalışma Alanları Özelliğine Tekrar Kavuşuyor

Microsoft Edge’in Canary yapıları zaman zaman gelecekte sunulacak özelliklere bakmamıza yardımcı oluyor. Canary şimdi deneysel özelliklerle güncellendi ve daha önce ortaya çıkan deneysel ‘Çalışma Alanları’ özelliğine sahip.

Microsoft geliştiricileri, 2021’in başından beri Microsoft Edge için yeni bir “Çalışma Alanları (Workspaces)” özelliği üzerinde çalışıyor. Google’ın Sekme Grupları gibi, Microsoft Edge’in Çalışma Alanları da iş, eğlence veya kişisel tarayıcı sekmelerini ayırmanın bir yolu olarak geliyor. Bu özellik, tarayıcıdaki dağınıklığı ortadan kaldırmayı ve iş ile kişisel bilgisayar arasında denge kurmaya çalışan kullanıcılara yardımcı olmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl bu özellik tarayıcıdan kaldırıldı ve görünüşe göre şimdi geri geliyor.

Şirket tarayıcı ayarlarından Çalışma Alanlarını etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için bir geçiş ekledi. Bu seçenek şu anda çalışmıyor, ancak işlevselliğin geri dönecek şekilde ayarlandığını gösteriyor.

Edge Workspaces (Çalışma Alanları)

Chrome’un Sekme Gruplarına benzer şekilde çalışan özellik, sekme yönetimini çok daha kolay hale getirecek. Ekran görüntülerinde görebileceğiniz gibi, Edge Workspaces birden fazla sekme içerebilir. Tarayıcıda gezinirken bir grup oluşturabilir ve bu grubu diğer gruplardan ayırt etmek için ona bir ad veya renk verebilirsiniz. Örneğin iş/proje ve sosyal sekmeleri ayrı tutmak için kullanabilirsiniz.

Edge gruplandırılmış sekmeleri kaydetme yeteneğine sahip. Böylece bir gruplandırmayı silmeden Edge penceresini yanlışlıkla kapatırsanız, tarayıcıyı bir sonraki başlatışınızda eskisi gibi kullanılabilir durumda kalacak.

Şu anda yeni sekme grubu özelliğini denemek mümkün değil, ancak aktifleştirme seçeneğini Edge Canary 100 veya üst sürümlerde görmek mümkün. Microsoft Edge ayrıca Office entegrasyonu alıyor ve bir Office yan paneli eklendi.