Anasayfa Haber Yeni Snapdragon 7 Yonga Setinin Özellikleri Sızdırıldı

Yeni Snapdragon 7 Yonga Setinin Özellikleri Sızdırıldı

Snapdragon 7

GSM Arena tarafından aktarılan yeni bir habere göre, Çin’in sosyal medya platformu Weibo’da paylaştığı mobil dünyasına yönelik sızıntı bilgilerle tanınan Digital Chat Station, yakın zamanda piyasaya sürülecek olan bir Snapdragon 7 serisi yonga setinin temel özelliklerini açıkladı.

Digital Chat Station, yeni Qualcomm yonga setinin bir Adreno 662 grafik işlem biriminin yanı sıra, dört adet Cortex-A710 işlemci çekirdeğine ve dört adet Cortex-A510 işlemci çekirdeğine sahip olacağını ortaya çıkardı. Bu yeni Qualcomm Snapdragon 7 serisi yonga seti, Cortex-A710 işlemci çekirdeği yerine, ekstra güçlü bir Cortex-X2 işlemci çekirdeğine sahip olan yeni nesil Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinin yalnızca bir adım gerisinde.

Yakın zaman içerisinde tüketicilerin beğenisine sunulacak olan Qualcomm’un yeni yonga seti, büyük bir ihtimalle şirketin yenilenen adlandırma kuralına uygun olarak Snapdragon 7 Gen 1 olarak adlandırılacaktır. Bununla birlikte söz konusu yonga setini kimin üreteceğine dair henüz elimizde bir bilgi yok. Ancak Samsung’un 4 nm ya da TSMC’nin 5 nm süreciyle üretilebileceğini söyleyebiliriz.