Anasayfa Makale Unreal Engine 5 ile Geliştirilen Oyunlar

Unreal Engine 5 ile Geliştirilen Oyunlar

Unreal Engine 5 oyun motoru şu anda bazı oyun geliştiricileri tarafından mevcut oyun projelerinde kullanılıyor. Bu zamana kadar hem yüksek bütçeli hem de daha düşük bütçeli bazı oyunların Unreal Engine 5 kullanılarak geliştirildiği onaylandı.

Son derece başarılı ve popüler bir oyun motoru olan Unreal Engine’in en yeni versiyonu olan UE5’in önümüzdeki yıllarda çıkacak olan yeni nesil oyunlarda yoğun bir şekilde kullanıldığını göreceğiz. Çünkü oyun motorunun yeni nesil versiyonunun geometri, ışıklandırma ve animasyon oluşturma açısından bir atılım gerçekleştirdiğini görüyoruz.

2020 yılında gerçekleştirilen Summer Game Fest canlı yayınında, PlayStation 5 üzerinde çalışan bir Unreal Engine 5 teknoloji demosu gösterilmişti. Bu teknoloji demosu, oyunlarda daha önce eşi benzeri görülmemiş bir ayrıntı düzeyi sağlayan oyun motorunun yeteneklerinden bazılarını sergilemişti.

Game Developers Conference (Oyun Geliştiricileri Konferansı) 2021 etkinliği sırasında ise son Gears of War oyunlarını geliştiren stüdyo olan The Coalition, “Alpha Point” adlı bir Unreal Engine 5 teknoloji demosunu sergilemiş ve oyun motorunun yeni versiyonunun gerçekçi gölgeler ve yansımalar oluşturma yeteneğini göstermişti.

Bununla birlikte Unreal Engine 5 kullanılarak geliştirilen birkaç oyununun 2022 yılında piyasaya sürüleceği onaylandı. Yani oyuncular, Unreal Engine’in yeni nesil sürümünün yeteneklerini bizzat deneyimlemek için çok uzun süre beklemek zorunda kalmayacaklar. Game Rant’ın paylaşmış olduğu listeye göre, bu zamana kadar Unreal Engine 5 üzerinde geliştirildiği doğrulanan oyunlara hep birlikte bir göz atalım.

ArcheAge 2

ArcheAge bu zamana kadar piyasaya sürülmüş en büyük MMORPG’lerden biri olma özelliği taşıyor ve devam oyunu şu sıralarda Unreal Engine 5 kullanılarak geliştiriliyor. Yeni ArcheAge oyununun birkaç yıl sonra çıkacağı belirtilmiş, bu nedenle oyunun hayranları yakın gelecekte oyun hakkında fazla haber alamayabilir.

Unreal Engine 5

ArcheAge 2 hakkında şimdilik pek bir şey bilinmemekle birlikte, oyuncular yeni oyunda Unreal Engine 5 oyun motoru sayesinde orijinal oyuna kıyasla büyük ölçüde geliştirilmiş grafikler görmeyi bekleyebilirler.

Ark 2

Studio Wildcard tarafından geliştirilen Ark 2 oyunu hakkında Vin Diesel’in başrolde olması ve en yeni Unreal Engine oyun motorunu kullanması dışında pek bir şey bilinmiyor. Çok oyunculu hayatta kalma oyununun devamı, seriyi farklı bir yöne sürükleyecek gibi görünüyor ve yeni oyunun tek oyunculu hikaye anlatımına daha fazla odaklanma ihtimali bulunuyor.

Ashes of Creation

Ashes of Creation oyununun geliştirme süreci ilk olarak Unreal Engine 4’te başlamış olmasına rağmen, Aralık 2021’de geliştirici stüdyo Intrepid Studios, oyunun geliştirme sürecinin Unreal Engine 5’e taşındığını doğruladı. Bir MMORPG oyunu olan Ashes of Creation şu anda alfa aşamasında ve bu nedenle oyunun çıkış tarihinin çok da yakın olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bununla birlikte oyunun arkasındaki ekip şeffaflığa öncelik verdiği için Ashes of Creation’ın geliştirme süreci oyunla ilgilenen oyuncular tarafından yakından takip edilebiliyor.

Avowed

Öncüllerinden farklı olarak Unreal Engine 5, açık dünya tasarımlarıyla uyumlu ve geliştiriciler de bunun farkında. Obsidian’ın Avowed oyunu, Pillars of Eternity evreninde geçen, sihir ve kılıç tabanlı dövüşe odaklanmış gibi görünen bir fantezi birinci şahıs RPG. Bir çıkış tarihi açıklanmamasına rağmen, söylentiler Avowed’ın 2023’ün başlarında piyasaya sürülebileceğini ve onu Unreal Engine 5 için ilk açık dünya testlerinden biri haline getirebileceğini öne sürüyor.

 

Black Myth: Wukong

Black Myth: Wukong, 2020 yılı içerisinde ilk kez görücüye çıkmasından bu yana oyuncuları fazlasıyla etkiledi. Bu fantastik oyun, sevilen “Journey to the West” adlı romanın bir tür uyarlaması olma özelliği taşıyor. Aksiyon-macera oyunu, inanılmaz düzeyde görsel ayrıntı ve şiddetli boss dövüşleri içeriyor.

Bununla birlikte Black Myth: Wukong, ilk gösterildiği dönemde FromSoftware’in Dark Souls serisiyle de karşılaştırıldı. Ayrıca Ağustos 2021’de, Black Myth: Wukong’un Unreal Engine 5 ile geliştirilmekte olduğu doğrulandı ve bu da şüphesiz oyun için halihazırda olan heyecanın daha da artmasına neden oldu.

Dragon Quest 12: The Flames of Fate

Dragon Quest 12, serinin önceki oyunları gibi geleneksel sıra tabanlı savaşlara sahip olmayacağı için seriye bir yenilik getirecek. Diğer bir yenilik ise yeni Dragon Quest oyununun geliştirme sürecinde Unreal Engine 5 oyun motorunun kullanılacak olması.

Yeni oyun motorunun, oyunun dünyası ve genel hikayesi üzerinde büyük etkileri olabilir. Özellikle de yeni oyunun seriyi daha karanlık bir yöne götürmesinin planlandığı göz önünde bulundurulursa… Dragon Quest 12, yeni bir oyun motorunun kullanılması ve seri açısından farklı bir yöne gidilmesi nedeniyle popüler oyun serisindeki en önemli oyunlardan biri olmaya şimdiden aday.

Dreamhouse: The Game

Unreal Engine 5 ile geliştirilen oyunların büyük bir çoğunluğunu, yüksek bütçeli AAA oyunlar meydana getiriyor. Ancak oyun motorunun kullanım alanı yalnızca bu tür yüksek bütçeli oyunlarla sınırlı değil, bazı bağımsız oyunlar da Unreal Engine 5 kullanılarak geliştiriliyor. Dreamhouse: The Game de bu bağımsız oyunlardan biri.

Dreamhouse: The Game, son ve güncel nesil konsollar ve bilgisayar platformu için piyasaya sürülecek olan bir ev inşaatı simülatörü. Bu zamana kadar oyunla ilgili paylaşılan ve oyunun foto-gerçekçi grafiklerini gözler önüne seren görüntüler son derece etkileyiciydi. Dreamhouse: The Game’in henüz kesin bir çıkış tarihi yok, ancak simülasyon oyunları meraklılarının kesinlikle takibe almaları gereken bir oyun.

Echoes of the End

İzlandalı geliştirici stüdyo Myrkur Games şu anda Echoes of the End adlı tek oyunculu bir rol yapma oyunu üzerinde çalışıyor. Oyuncular, bu oyunda muazzam güce sahip bir savaşçı olan Ryn’i kontrol edecekler. Echoes of the End, oyuncu yayıncısı Koch Media’nın önümüzdeki dönemde piyasaya süreceği çok sayıdaki yeni oyundan biri olacak.

Bu tek oyunculu oyun, sinematik kapsamı hikaye odaklı bir rol yapma oyunu deneyimiyle harmanlamayı hedefliyor. Bu nedenle sürükleyici tek oyunculu deneyimlere meraklı olan, özellikle de hikaye anlatımı odaklı bir macera arayan oyuncuların Echoes of the End’i takibe almaları iyi olabilir.

Fortnite

Epic Games’in popüler online oyunu Fortnite’ın da Unreal Engine 5 oyun motoruna geçiş yaptığı açıklandı. Aralık 2021’de “3. Bölüm” oyunculara sunulduğunda, Fortnite ekibi oyunun geliştirme sürecinin Unreal Engine 5’e taşındığını doğruladı. Şimdiye kadar bu oyun motoru değişikliği önemli bir fark yaratmadı, ancak geliştirme ekibi yeni motora daha aşina hale geldiğinde bu durum değişecektir.

Frost Giant Studios’un Gerçek Zamanlı Strateji Oyunu

Eski Blizzard geliştiricileri tarafından kurulan Frost Giant Studios, gerçek zamanlı strateji oyunlarında uzman bir oyun stüdyosu. Şu sıralarda şirket, bir Unreal Engine 5 oyun projesi üzerinde çalışıyor ve geliştiriciler oyun motorunun sağladığı teknolojik gelişmeleri uygulama ihtimali konusundaki heyecanlarını dile getiriyor. Şu anda bu proje hakkında çok az detay mevcut, ancak Frost Giant’ın kökeni oyun hakkında bizlere az da olsa fikir veriyor.

Unreal Engine 5

Game of Thrones Mobil Oyunu

Şu sıralarda Netmarble, mobil cihazlar için açık dünya Game of Thrones uyarlaması üzerinde çalışıyor ve 2022 yılının başlarında duyurulan mobil oyun Unreal Engine 5 üzerinde geliştiriliyor. Şu zamana kadar oyuna ait çok az görüntü yayınlandı. Ancak Netmarble daha önce Lineage 2: Revolution ve Ni no Kuni: Cross Worlds gibi rol yapma oyunlarını yanı sıra, Star Wars: Force Arena ve Marvel Future Fight gibi bazı lisanslı mobil oyunlar piyasaya sürdü. Tüm bu oyunlar, stüdyonun şu anda üzerinde çalıştığı Game of Thrones mobil oyununun nasıl görüneceği konusunda bizlere fikir verebilir.

Unreal Engine 5

Gears of War’un da Dahil Olduğu Birden Fazla The Coalition Projesi

The Coalition, Game Developers Conference (Oyun Geliştiricileri Konferansı) 2021 etkinliğinde Unreal Engine 5 teknoloji demosunu yayınlamadan önce gelecekte piyasaya süreceği oyunlarında Unreal Engine 5 oyun motorunu kullanacağını doğrulayan bir blog yazısı yayınladı.

Gears of War, oyun motorunun geliştirilmesi konusunda düzenli olarak ön saflarda yer aldı ve bu durum önümüzdeki dönemde de devam edecek. The Coalition şu sıralarda birden fazla oyun projesi üzerinde çalışıyor gibi görünse de, geliştirici stüdyo bu zamana kadar üzerinde çalıştığı oyunlardan herhangi birini açıklamadı.

Hell is Us

2015’teki Mordheim: City of the Damned’ın arkasındaki stüdyodan, Soulslike bir yöne sahip gibi görünen bir oyun olan Hell is Us geliyor . Geliştirici proje hakkında ağzını sıkı tuttu, ancak büyüleyici bir teaser, hikayenin bazı potansiyel temaları, özellikle de “intikam” hakkında ipuçları verdi. Kısır dövüşü keşifle harmanlayan üçüncü şahıs aksiyon-macera oyunu olan Hell is Us, izlenmeye değer bir Unreal Engine 5 oyunudur.

ILL

Team Clout tarafından geliştirilen ILL, keşif ve dedektiflik taraflarına büyük önem veren bir hayatta kalma korku oyunu. Oyunun ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bununla birlikte oyunun mevcut görüntüleri, ILL’in, geliştirici stüdyonun Unreal Engine 5’i kullanması sayesinde ayrıntılara verdiği öneme dikkat çekiyor. Oyuncuyu hikayenin içerisine dahil etme durumu (immersion), korku deneyiminin çok önemli bir parçası ve ILL bu konuda işleri bir sonraki seviyeye taşımaya hazır gibi görünüyor.

Instinction

Tarih öncesi manzarada geçen bir nişancı olan Instinction, oyuncuları kişisel bir maceraya atılan bir maceracı olan April Summers’ın yerine koyuyor. Fragman, birinci şahıs silah oyununu ve birkaç çarpıcı dinozor modeli ve ortamını gösteriyor. Oyun aynı zamanda savaşın yanı sıra bulmacaları ve keşifleri de içerecek.

Into The Echo

Unreal Engine 5 üzerinde geliştirilen iddialı bir MMORPG olan Into the Echo’nun mevcut tanıtım videosu, oyunun içeriği ya da oynanışı hakkında fazla bir detay sunmuyor. Ancak söz konusu video, oyunun bir “zaman yolculuğu macerası” olduğunu ve ön-alfa sürümünün yakında piyasaya sürüleceğini ortaya koyuyor. Umuyoruz ki MMORPG türündeki en heyecan verici oyun projelerinden biri olma ihtimali bulunan Into the Echo hakkında önümüzdeki günlerde daha fazla bilgi ortaya çıkar.

Kingdom Hearts 4

Square Enix’in Kingdom Hearts 4’ü açıklaması, oyunun Unreal Engine 5’te çalıştığını göstermedi, ancak Tetsuya Nomura bunun gelecekte değişeceğini doğruladı. Sora’yı gerçekçi bir metropolde bırakan KH4, oyun, hikaye veya yapısıdaki ince ayarlarla franchise’ı yeni bir yöne götürmeye hazır görünüyor. Yeni sanat tarzı, Square serisinin Disney’in MCU ve Star Wars gibi canlı aksiyon özelliklerini keşfetmesini kolaylaştıracaktır.

Layers of Fear Projesi

2019 yılında piyasaya sürülen Layers of Fear 2’nin ardından, serinin devam oyunu PlayStation platformuna özel olarak duyuruldu ve yeni oyun Unreal Engine 5 kullanılarak geliştiriliyor. Serinin önceki oyunları sağlam korku oyunları olsalar da, bağımsız projeler oldukları çok belli ve mütevazı görseller sunuyorlar. Yeni Layers of Fear oyununun çıkış dönemi olarak 2022 yılının gösterilmesi ise oyunun Unreal Engine 5 ile geliştirilip piyasaya sürülen ilk oyunlardan biri olacağı anlamına gelmekte.

Legend of Ymir

WeMade, 2021 yılında hem bilgisayar hem de Android ve iOS platformları için piyasaya sürülen MIR4’ün devamı niteliğinde olan “Legend of Ymir” adını verdiği gerçek bir yeni nesil MMORPG oyununu tanıttı. Oyun stüdyosu, bu yılın başında yeni oyunu için planlarını gözler önüne seren dikkat çekici bir Unreal Engine 5 teknoloji demosu yayınladı ve bununla birlikte bazı oyun içi görüntüler sundu.

Ancak görünen o ki, oyun şu anda geliştirme sürecinin çok erken aşamasında. Mir serisi, Asya’da her zaman Batı ülkelerindekinden daha popüler olsa da, MIR4 Kuzey Amerika’da serinin önceki oyunlarından daha fazla beğeni toplamayı başardı. Bu nedenle Legend of Ymir, selefinin Kuzey Amerika’daki bu başarısından yararlanmak isteyebilir.

Lyra

Lyra, oyun geliştiricilerini Unreal Engine 5 ile tanıştırmak için tasarlanmış çok oyunculu bir oyun. Oyun geliştiricilerinin kendi oyun projeleri için Lyra’yı kullanmalarına ve onu istedikleri şekilde özelleştirmelerine imkan tanınıyor. Epic Games, Lyra’yı gelişmeye devam edecek ve üreticilere Unreal Engine 5’in mekanizmalarını tanıtmaya yardımcı olacak “canlı bir proje” olarak tanımlıyor.

Mictlan

Açık dünya oyunları sıradan hale geldi, ancak alt tür, yeni gelenlerlerin hala taze hissedebileceği çok çeşitli dünyaları kapsıyor. Mictlan, oyun endüstrisinin zar zor dokunduğu tarihin bir parçası olan Kolomb öncesi Mezoamerikan kültürlerinden ilham alıyor. Proje fantezi ve gerçeği harmanlayacak.

Midnight Society’nin Online Çok Oyunculu Oyunu

Aralık 2021’de popüler video oyunu yayıncısı Dr. Disrespect, “Midnight Society” adında bir AAA oyun geliştirme stüdyosu açtığını duyurmuştu. Kısa bir süre sonra ise geliştirici stüdyo, ilk oyun projesinin Unreal Engine 5 üzerinde geliştirileceğini doğruladı.

Unreal Engine 5

Stüdyonun üzerinde çalıştığı ilk oyun hakkında henüz elimizde neredeyse hiçbir bilgi yok, ancak Midnight Society’nin çevrim içi PvP çok oyunculu oyunlara odaklandığını biliyoruz. Yani çok büyük bir ihtimalle oyun stüdyosunun oyuncuların beğenisine sunacağı ilk oyun da bu türde olacaktır.

Mortal Online 2

Geçtiğimiz Ocak ayında piyasaya sürülen Mortal Online 2, şu anda Unreal Engine 4 kullanan bir MMORPG oyunu. Ancak oyunun geliştiricisi Star Vault, Epic Games tarafından uygun bir sürüm yayınlandığında Mortal Online 2 oyununun geliştirme sürecinin tamamen Unreal Engine 5’e taşınacağını onayladı.

Sürükleyici bir MMORPG oyunu olan Mortal Online 2, PvP oyunlarını seven hardcore oyuncular için zor, karmaşık ve mükemmel bir oyun. Hayatta kalma, oyunun temel yapı taşı ve bu konuda asla kolay olmadığını söyleyebiliriz.

Off the Grid

PvE hikaye görevlerini de içeren bir siberpunk battle royale oyunu Off the Grid, popüler alt türü geliştirmek istiyor. District 9’dan Neill Blomkamp oyunun geliştirilmesinde yer alıyor ve stüdyo, çok oyunculu mod belirgin bir şekilde öne çıkacak olsa da, hikaye yönüne önem veriyor gibi görünüyor. Off the Grid, 150 oyuncunun yer aldığı maçların reklamını yapıyor ve teaser hem orman hem de şehir ortamı içeriyor.

Project RYU

Küçük bir bağımsız ekip tarafından geliştirilen Project RYU’nun tanıtım fragmanı, bir kadın kahramanın bakış açısıyla kısa oyun parçalarıyla birlikte bir dizi muhteşem Kore ortamını sergiliyor. Ne tür bir oyun olacağı belli olmasa da, Project RYU’nun mevcut görüntüleri, Unreal Engine 5’in gerçekçilik potansiyelinin harika bir gösterimi olarak hizmet ediyor.

Quantum Error

Birinci şahıs korku oyunu olan Quantum Error şu anda Unreal Engine 5 üzerinde geliştiriliyor. Bu zamana kadar oyunun ortaya çıkan görüntülerinden anlaşıldığı kadarıyla Quantum Error, stilize görseller ve zengin bir atmosfer sunacak.

Unreal Engine 5’e geçişin ardından, oyun motorunun sunduğu geliştirilmiş aydınlatma nedeniyle oyunun atmosferinin dikkat çekici seviyede iyileştirildiği belirtilmiş. Bununla birlikte oyun; etkileyici, korkutucu ve eğlenceli olacak gibi görünüyor. Son olarak Quantum Error için henüz bir çıkış tarihi açıklanmadığını belirtelim.

Redfall

Microsoft’un gerçekleştirdiği E3 2021 sunumunda gösterilen oyunlardan biri de Arkane Studios’un en yeni oyunu Redfall idi. Redfall, oyun stüdyosunun güçlü aksiyon-macera oyunlarından biri olarak Arkane Studios’un portföyündeki yerini almaya hazırlanıyor. Arkane’in yeni oyununda oyuncular tek başlarına ya da diğer oyuncularla iş birliği içinde, ABD’nin Massachusetts eyaletinde bulunan Redfall kasabasında vampir lejyonlarıyla mücadele edecekler.

Şimdilik Redfall oyunuyla ilgili olarak bildiklerimiz bunlarla sınırlı, ancak oyunun Unreal Engine 5 oyun motorunu kullandığı da doğrulandı. Oyunun çıkış dönemi olarak 2022 yılının yaz aylarının işaret edildiğini göz önünde bulunduracak olursak, Redfall’un oyuncuların Unreal Engine 5’in yapabileceklerini görebilecekleri ilk oyunlardan biri olabileceğini söyleyebiliriz.

Rooted

İddialı bir çok oyunculu hayatta kalma oyunu olan Rooted, dünyayı yok eden ve ardında doğayla dolu şehirleri geride bırakan bir savaşın yirmi yıl sonrasında geçiyor. Savaş bu oyunun odak noktası gibi görünmüyor, bunun yerine geliştirici oyunun açıklamasında işçiliği, özelleştirmeyi ve hayatta kalmayı vurguluyor. Ayrıca eşli oyunu dahil etme planları da var.

Shadow of Conspiracy: Chapter 2

2087 Berlin’de geçen bir distopik gerilim filmi Shadow of Conspiracy: Chapter 2, Unreal Engine 5 kullanan çoğu oyundan daha fazla oynanış görüntüsü ortaya çıkardı. Birinci şahıs nişancı silah oyunu oyunun özü olsa da, oyun aynı zamanda gizli ve RPG mekaniklerini de içeriyor. Sinematik bir deneyim olan hikaye, tamamı yolsuzlukla tanımlanan bir metropolde geçen bir polis şefinin öldürülmesi etrafında dönüyor.

Senua’s Saga: Hellblade 2

2019 yılının sonlarında Senua’s Saga: Hellblade 2’nin geliştirme sürecinde olduğu doğrulandı. Oyun hakkında henüz elimizde çok fazla bilgi yok, ancak oyunun Xbox platformlarına özel olacağını ve Unreal Engine 5 kullanılarak geliştirildiğini biliyoruz. Orijinal oyun Hellblade: Senua’s Sacrifice, görsel anlamda son derece etkileyiciydi ve bu nedenle devam oyunu da oyuncular tarafından merakla bekleniyor.

Senua’s Saga: Hellblade 2, ilk oyuna kıyasla çok daha büyük bir geliştirme ekibi tarafından geliştiriliyor ve bu geliştirme ekibinin yeteneklerinin Unreal Engine 5’in gücüyle birleşmesi sayesinde, oyunculara ilk oyundakinden daha etkileyici bir oyun deneyimi sunulabilir. Ki oyunun yayınlanan oynanış görüntüleri de ara sahneler ile oynanış arasında pürüzsüz geçişlerin olduğu sekansları gözler önüne sererek oyun için mevcut olan heyecanın artmasını sağladı.

Stalker 2: Heart of Chornobyl

Stalker 2: Heart of Chornobyl, Microsoft’un E3 2021 sunumunda gösterdiği en dikkat çekici oyunlardan biriydi. Oyunun yayınlanan ilk fragmanı etkileyici görselliği nedeniyle pek çok oyuncu tarafından övülmüştü. Bunun üzerine de Stalker 2’nin Unreal Engine 5 kullanılarak geliştirilmekte olduğu doğrulandı.

Stalker 2: Heart of Chornobyl, en çok beklenen Unreal Engine 5 oyunlarından biri. Unreal Engine 5 oyun motoru, önceki sürümlerine kıyasla açık dünya oyun projeleri için daha uygun görünüyor ve bu da Stalker 2 gibi oyun projelerinin neden Unreal Engine 5’i kullanmayı tercih ettiğini gösteriyor. Uzun zamandır beklenen devam oyunun çıkış tarihi, şu anda 8 Aralık 2022 olarak gözüküyor. Ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi nedeniyle oyunun geliştirme süreci sekteye uğradı ve bundan dolayı oyunun çıkışının yeniden ertelenmesi kaçınılmaz gibi görünüyor.

The Day Before

The Day Before

Pandemi sonrası Amerika Birleşik Devletleri’nde geçen The Day Before, Last of Us 2 havası vermesi nedeniyle ilgi toplayan açık dünya bir MMO oyunu. Oyun hakkında çok fazla bilgi ortaya çıkmamış olsa da, oyuncuların bir koloniyi yeniden ayağa kaldırmaya çalışabilecekleri sosyal bir yönü olmasına rağmen, süpürme ve hayatta kalma ana odak noktası gibi görünüyor. The Day Before, geliştirme sürecinin bir parçası olarak Unreal Engine 5’e geçiş yaptı ve çıkış tarihinin 2023’e ertelenmesine neden oldu.

The Matrix Awakens

The Matrix Resurrections’ın çıkışına yakın bir zamanda yayınlanan bir teknoloji demosu olan The Matrix Awakens, Unreal Engine 5 oyun motorunun inanılmaz potansiyelini sergiliyor. Oynanış çoğunlukla hızlı zaman aksiyonlarıyla (quick-time events) sınırlı olsa da, oyun stüdyosu The Coalition’ın yardımıyla meydana getirilen bu teknoloji demosu, oyunculara orijinal Matrix filmlerindeki ikonik sahneleri oynama fırsatı sunuyor.

The Matrix Awakens teknoloji demosu, yeni nesil konsollarda ücretsiz olarak kullanıma sunuluyor. Dolayısıyla PlayStation 5 ve Xbox Series X/S sahiplerinin bu kısa oyunu deneyimlememeleri için hiçbir neden yok.

Yeni Tomb Raider Oyunu

Unreal Engine 5 odaklı State of Unreal 2022 etkinliğinin ardından Crystal Dynamics, Unreal Engine 5’i kullanacak yeni bir Tomb Raider oyununun geliştirildiğini doğruladı. Oyunun geliştirilmekte olduğu dışında, şu anda elimizde herhangi bir bilgi yok. Bundan dolayı yeni Tomb Raider oyununun Shadow of the Tomb Raider’ın devamı mı olacağı, yoksa tamamen başka bir yönde mi ilerleyeceği henüz belli değil.

Bu arada 2013 yılında piyasaya sürülen Tomb Raider’ın ve 2015 yılında çıkarılan Rise of the Tomb Raider’ın Crystal Dynamics tarafından, 2018 yılında piyasaya sürülen Shadow of the Tomb Raider’ın ise Eidos Montreal tarafından geliştirildiğini hatırlatalım.

Lara Croft’un en son macerasının geliştirme süreci yeni başladı ve bu nedenle yakın gelecekte bir çıkış tarihinin açıklanması pek mümkün gözükmüyor. Bununla birlikte er ya da geç yeni bir Tomb Raider oyununun geleceği çok belliydi; ancak projenin Unreal Engine 5 ile geliştirilecek olması, Crystal Dynamics’in seriyi bambaşka bir yöne taşımayı umduğunun bir göstergesi olabilir.

Yeni Witcher Oyunu

CD Projekt Red, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklamayla yeni bir Witcher oyununun geliştirilmekte olduğunu doğruladı. Daha da önemlisi yeni Witcher oyununun, stüdyonun The Witcher 2: Assassins of Kings’ten beri kullandığı REDengine oyun motoru yerine, Unreal Engine 5 oyun motoru kullanılarak geliştirildiği duyuruldu. CD Projekt Red, oyunun geliştirilmekte olduğu bilgisi dışında daha fazla bilgi paylaşmamayı tercih etti.

Bununla birlikte şirketin küresel halkla ilişkiler direktörü Radek Grabowski, CD Projekt Red’in The Witcher 4’ü duyurmadığını belirten bir tweet paylaştı ve serinin yeni bir yöne doğru ilerlediğini öne sürdü. CD Projekt Red ayrıca Epic Games’in geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ve Unreal Engine 5 oyun motoruna odaklanan State of Unreal 2022 etkinliği sırasında, Unreal Engine 5’in lineer oyun projelerinden daha çok açık dünya oyun tasarımına uygun olması nedeniyle seçildiğini açıkladı.

Vigilance 2099

Mevcut görüntülere bakacak olursak Vigilance 2099 inanılmaz görünüyor. Neon ışıkları, bilim kurgu dokunuşları ve neo-noir ambiyansıyla dolup taşan bir şehirde geçen bir siberpunk aksiyon RPG’si olan bu açık dünya oyunu, oyuncu özgürlüğüne öncelik veriyor gibi görünüyor. Eski bir federal oyuncu olarak, oyuncular ödülleri tamamlayabilir, iş anlaşmaları yapabilir ve uygun gördükleri şekilde kişiliklerini geliştirebilirler. Envoidant, Uncharted’a benzer bazı platform oluşturma ipuçlarının yanı sıra göğüs göğüse dövüş ve silah oyunlarına da vurgu yapıyor.

Wronged Us

Dark SoulsResident Evil ve Silent Hill’den ilham alan bir hayatta kalma korku oyunu olan Wronged Us , canavarlar ve rahatsız edici NPC’lerle dolu ürkütücü bir kasabayı hayata geçirmek için Unreal Engine 5 kullanıyor. Mevcut görüntüler, bir anda bir şeylerin ters gidebileceği gergin bir atmosferde sırılsıklam bir oyun olduğunu gösteriyor. Şimdiye kadar oyundan sadece küçük parçalar gösterildi, ancak Wronged Us, gizli unsurlara sahip bir açık dünya üçüncü şahıs nişancı gibi görünüyor.

Unreal Engine 5 ile Geliştirildiği İddia Edilen Oyunlar

Unreal Engine 5 oyun motoru kullanılarak geliştirildiği resmi olarak açıklanan tüm oyunlara yukarıda yer verdik. Ancak bu oyunların yanı sıra, Unreal Engine 5 ile geliştirildiği iddia edilen başka oyunlar da mevcut. Ama bu durum, söz konusu oyunların geliştirici stüdyoları tarafından kesinlikle onaylanmadı. Ki zaten bu oyunların bazıları, resmi olarak duyurulmuş bile değil. Unreal Engine 5 oyun motoru kullanılarak geliştirildiği söylenen bazı oyunlar şunlar: