Anasayfa Haber Vivo X Fold Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Vivo X Fold Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Vivo X Fold özellikleri

Vivo katlanabilir telefonu X Fold ile sonunda resmen karşımızda. Peki, Vivo X Fold özellikleri ve fiyatı nasıl?

Vivo X Fold Özellikleri

vivo X Fold, 6.53 inç dış AMOLED ekrana ve katlanır 8.03 inç 1800x2200px LTPO3 iç AMOLED E5 ekrana sahip. Ekranların her ikisi de 120 Hz’e kadar çalışabiliyor ve HDR10+ destekli. Ana ekran 1Hz’e kadar yavaşlayabiliyor. Katlanır ekran Schott UTG kullanıyor ve Display Mate’in A+ tavsiyesine sahip. Vivo X Fold’da iki adet ekran içi ultrasonik parmak izi yer alıyor. Menteşe ise uçak sınıfı bir yüzer kanat menteşesi. Bu menteşe X Fold’un düz kapanmasını ve 60 ila 120 derece arasında bir açıyla açık kalmasını sağlıyor.

Cihaz gücünü 12 GB RAM’e sahip bir amiral gemisi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 çipsetinden alıyor. Ayrıca hızla şarj olabilen 4.600 mAh bataryayı 37 dakikada dolduran kablodan 66W alınıyor. Ek olarak cihazı kablosuz olarak 50W’a kadar şarj etmek mümkün ve aynı anda 10W’da ters kablosuz şarja da destek sunuluyor.

Kamera tarafında 1/1.57 inç Samsung GN5 sensörünün önünde optik görüntü sabitleme özellikli 50 MP f/1.8 ana kamera, 12 MP f/2.4 2x (47mm) yakınlaştırma kamerası, 5x periskop yakınlaştırma kamerası (60x dijital yakınlaştırma ile) ve 48 MP f/2.2 114 derece ultra geniş kamera yer alıyor. Kamera modülü Zeiss markasını taşıyor ve Doku Portre, Hareket Yakalama 3.0, Zeiss Süper Gece Manzarası, Zeiss Doğa Rengi ve daha fazla mod sunuluyor. Cihazda biri içeride, diğeri dışarıda olmak üzere iki selfie kamerası bulunuyor.

İç ekranın daha büyük tuvalinde yan yana iki uygulama çalıştırılabiliyor. Aynı zamanda, daha da dolu bir çoklu görev deneyimi için kayan pencereleri üstte çalıştırmak mümkün.

Vivo X Fold Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Siyah, Mavi ve Gri renklerde sunulan Vivo X Fold ilk olarak sadece Cihazın fiyatları 1.735 eurodan başlarken daha yüksek özellikli model ise 1.880 euro.