Anasayfa Haber Vivo Y21G Tanıtıldı, İşte Özellikleri

Vivo Y21G Tanıtıldı, İşte Özellikleri

Vivo Y21G özellikleri

Vivo Y21, geçtiğimiz Ağustos ayında Hindistan’da piyasaya sürülmüştü. Şimdi ise Y21 serisine yeni bir akıllı telefon eklendi. Şirket, 8 mm’lik kalınlığıyla orijinal Y21’e çok benzeyen, ancak biraz daha güçlü bir yonga setine sahip olan daha uygun fiyatlı Vivo Y21G modelini piyasaya sürdü.

GSM Arena tarafından aktarılan habere göre Vivo Y21G, MediaTek tarafından üretilen bir Helio G70 yonga setine sahip. Bu yonga seti, 2.0 GHz hızında çalışan iki adet Cortex-A75 ünitesine ve altı adet Cortex-A55 çekirdeğine sahip olan sekiz çekirdekli bir işlemci barındırıyor. Ayrıca Vivo’nun yeni akıllı telefonunda 4 GB RAM, 64 GB depolama alanı ve genişletme için özel bir mikro SD kart yuvası mevcut.

Vivo Y21G özellikleri

Cihazın geri kalan donanım özellikleri ise Vivo Y21 ailesindeki diğer altı akıllı telefondakiyle aynı: 720p çözünürlüklü 6,5 inç boyutunda LCD ekran, 13 MP’lik ve 2 MP’lik iki farklı sensör barındıran arka kamera donanımı ve 8 MP’lik selfie kamerası. Ayrıca akıllı telefon, 18 watt şarj desteğine sahip 5.000 mAh kapasiteli bir batarya barındırıyor.

Basın açıklamasına göre yeni akıllı telefon yazılım tarafında Android 12 işletim sistemi tabanlı Funtouch OS 12’ye sahip. Ancak Vivo Hindistan’ın internet sitesinde bu akıllı telefon, önceki nesil Android 11 işletim sistemini temel alan Funtouch OS 11.1 ile birlikte listeleniyor.