Anasayfa Haber NVIDIA, ARM Tabanlı Grace CPU Superchip’i Intel Ice Lake ile Karşılaştırdı

NVIDIA, ARM Tabanlı Grace CPU Superchip’i Intel Ice Lake ile Karşılaştırdı

NVIDIA, 144 Çekirdekli Grace CPU Superchip'i Duyurdu-

NVIDIA, GTC 2022’deki duyurusuyla birlikte HPC alanında Intel ve AMD ile rekabet edebileceğini göstermişti. Grace CPU Superchip, 144 ARM v9 çekirdeği ve 1 TB/s bellek bant genişliği sunacak. NVLink-C2C teknolojisini kullanan çözümde iki Grace CPU modülü bir araya geliyor.

Her çekirdek, en yüksek verim ve bant genişliği elde etmek için yapılandırılmış ARM Neoverse N2 Perseus tasarımına dayanıyor. NVIDIA’nın Hızlandırılmış Bilgi İşlem iş biriminin başkan yardımcısı Ian Buck, Intel Ice Lake işlemcilerle Grace’i kıyasladı. Karşılaştırmada çift soketli bir sunucuda yapılandırılmış iki Xeon Platinum 8360Y Ice Lake CPU kullanılmış.

Grace CPU Superchip ve Intel Ice Lake karşılaştırması

NVIDIA, Grace CPU Superchip’in HPC’de yaygın olarak kullanılan Hava Durumu Araştırma ve Tahmin (WRF) modelinde Inte Ice Lake çipinden 2 kat daha hızlı ve 2.3 kat daha verimli olduğunu iddia ediyor. Bahsedilen HPC uygulaması CPU’ya bağlı ve yeni Grace CPU’nun kendini kanıtlamasını sağlıyor.

Şirket ayrıca SPECrate_2017 karşılaştırmasında iki 64 çekirdekli EPYC Rome 7742 işlemciye göre Grace CPU’nun 1.5 kat daha hızlı olduğunu ve güç açısından 2 kat daha verimli olduğunu iddia etti. NVIDIA’nın ARM tabanlı yongaları 2023’ün başlarında piyasaya çıkacak. AMD ise 2022 sonlarına doğru yeni nesil EPYC Genoa ailesini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.