Anasayfa Haber Renesas, İlk PCIe 6.0 Yongalarını Duyurdu

Renesas, İlk PCIe 6.0 Yongalarını Duyurdu

Renesas, endüstrinin katı PCIe 6.0 özellik listesini karşılayan ilk arabelleklerini ve çoklayıcı serisini tanıttı. Yeni cihazlar, şirketlerin performans ve sinyal bütünlüğü söz konusu olduğunda PCIe 6.0 gereksinimlerine uyması gereken, ancak aynı zamanda PCIe 5.0 uygulamalarıyla da uyumlu olan anakartlar ve farklı cihazlar inşa etmesine izin verecek.

Şirket, 11 yeni RC190xx saat arabelleği ve yalnızca 4fs RMS’lik bir ek titreşime sahip dört yeni RC192xx çoklayıcı sunuyor. PCI Gen 6 ile birlikte 16 şeritli bir arabirim üzerinden 256 GBps çift yönlü bant genişliği veya 4 şeritli arabirim üzerinden 64 GBps çift yönlü bant genişliği sağlanabilecek.

Şu anda birçok tüketici için PCIe 4.0 ve hatta PCIe 3.0 hızları bile yeterli. Bu bağlamda yakın zamanda ekran kartları ve SSD’ler için PCIe 6.0 hızlarına ihtiyaç olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak söz konusu veri merkezleri olduğunda bant genişliği çok önemli.

Öte yandan ultra karmaşık PCIe Gen 6 devre tasarımı ve testleri zaman alacak. Bu nedenle donanım geliştiricileri ne kadar erken yeni ürünler oluşturmaya başlarsa o kadar iyi. Renesas gibi isimlerin yeni çözümleri ise sunucu platformları geliştiren şirketlerin anakartlar, hızlandırıcılar, ağ kartları ve SSD’ler tasarlamaya başlamasına yardımcı olabilir.

PCIe Gen 6 spesifikasyonu,16 şeritli bir PCIe yuvasının toplam bant genişliğini her iki yönde 256 GBps’ye yükseltmek için veri aktarım hızını 64 GTps’ye çıkarıyor. Ayrıca bu aşamada dört seviyeli (PAM-4) sinyalleme teknolojisinden yararlanıyor.