Anasayfa Haber Dell, Şirkete Özel Mobil DDR5 RAM Modülleri Geliştiriyor

Dell, Şirkete Özel Mobil DDR5 RAM Modülleri Geliştiriyor

Twitter kullanıcısı iGPU Extremist, yakın zamanda Dell’in yaklaşmakta olan Precision 7670 dizüstü bilgisayarının fotoğraflarını paylaştı. Yeni dizüstü bilgisayarlar, Compression Attached Memory Module (CAMM) ve DGFF adında iki yeni teknolojiye sahip olacak.

CAMM, bellekler için Dell mühendisleri tarafından şirket içinde tasarlandığı varsayılan yeni bir form faktörü olacak. CAMM’nin arkasındaki amaç, muhtemelen iki SO-DIMM bellek yuvasını değiştirmek için kompakt bir alternatif sağlamak.

Bu teknoloji sızıntıya göre 128 GB’a kadar RAM desteği sunuyor ve ilk modüller 4800 MHz’e kadar çıkacak. CAMM destekli dizüstü bilgisayarlarda belleklerin lehimli olup olmayacağı belli değil, ancak Dell’in geleneksel SO-DIMM tipi modülleri kullanmayı düşünmediği açık.

CAMM, Dell’in dizüstü bilgisayar tasarımlarını basitleştirmesine yardımcı olurken aynı zamanda daha ince ve hafif bir kasa inşa edilme sürecine katkıda bulunuyor. Öte yandan burada önemli bir nokta var. Müşteriler doğrudan Dell’den satın almadıkları sürece bellek yükseltmesi yapamayacak ve tüketiciler yalnızca Dell’in sunduğu bellekler arasında seçim yapabilecek.

Dell ayrıca bu dizüstü bilgisayarlarında Intel Arc grafiklerinden yararlanacak. Görünüşe göre şirket bu dizüstü bilgisayarlar için DGFF (Dell Graphics Form Factor) adını verdiği farklı bir çözüm geliştirdi. Sonuç olarak, hem grafik hem bellek tarafında bazı yenilikler göreceğiz.

Precision 7670’in resmi lansman tarihi ve fiyatı bilinmiyor. Ancak yeni teknolojilerin yanı sıra kullanılan donanımlara bakılırsa, bu iş istasyonları küçük bir servete mal olacak.