Anasayfa Haber WhatsApp, Son Görülme Durumu İçin Önemli Bir Değişiklik Yapacak

WhatsApp, Son Görülme Durumu İçin Önemli Bir Değişiklik Yapacak

WhatsApp Son Görülme

Geçtiğimiz günlerde emoji tepkileri ve Topluluklar gibi önemli özellikler duyuran WhatsApp, Son Görülme durumu konusunda da kullanıcıları sevindirecek bir değişiklik yapacak gibi gözüküyor. WABetaInfo‘ya göre iOS uygulamasının en son beta sürümüyle platform, kullanıcıların belirli kişilerin Son Görülme durumlarını görmesini sınırlamalarına olanak tanıyacak bir özellik hazırlığında.

Son Görülme durumu, bir kullanıcının uygulamayı en son ne zaman kontrol ettiğini gösteren bir özellik. Bu aynı zamanda kullanıcının okundu bilgisi kapalı olsa bile mesajınızı görüp görmediğini öğrenmenin de bir yolu. Bir süredir WhatsApp durumunuzun kimler tarafından görülebileceği yalnızca kişilerinizle sınırlandırılabiliyordu. Özelliği tamamen devre dışı bırakmak da mümkün ancak sadece belirli kişilerin bu bilgileri görmesini engelleyemiyorsunuz.

whatsapp son görülme gizliliği

WhatsApp iOS beta 22.9.0.70 sürümü ise uygulamanın gizlilik ayarlarının Son Görülme bölümünün altına “Şunlar Dışında Kişilerim…” seçeneğini ekliyor. WABetaInfo’ya göre o listeye bir kişi eklemek durumlarını görmenizi de engelleyecek. Ek olarak WhatsApp’ın hem profil fotoğrafları hem de bölümler için daha ayrıntılı gizlilik kontrolleri uyguladığı ifade edilmiş.

Hem Android hem de iOS için beta testinde olan özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı ise belirsiz.