Anasayfa Haber Bülten Yeni AGON PD32M Monitör: 4K, 144 Hz, HDR 1400

Yeni AGON PD32M Monitör: 4K, 144 Hz, HDR 1400

Porsche Design AOC AGON PRO PD32M

Porsche Design ve AGON by AOC, yeni bir oyun monitörü ile karşınızda: Porsche Design AOC AGON PRO PD32M. 80cm/31.5 inçlik bu oyun ekranı, bir Porsche spor arabanın özelliklerinden ve ayrıntılarından ilham alan bir tasarıma sahip. Yüksek performansı üst düzey bir kalite ve dokunuş ile birleştirmeyi hedefleyen PD32M, keskin 4K çözünürlüğü, 144 Hz yenileme hızı ve 1 ms GtG tepki süresi sayesinde oyuncuların ilgisini çekiyor. Porsche Design AOC AGON PRO PD32M modelinde ayrıca MiniLED arka aydınlatma teknolojisi ve DisplayHDR 1400 desteği de bulunuyor.

TPV Pazarlama Global Başkanı Stefan Sommer, model ile ilgili şunları söyledi: “Uzun dönem ortağımız Porsche Design ile birlikte, bir kez daha, her iki dünyanın da en iyi yanlarını bir araya getiren, ikonlaşmış ve yüksek kapasiteli bir oyun monitörü yarattık. Gerçek bir çok amaçlı araç olarak, PD32M modeli yetenekli ve iddialı oyuncuların yanı sıra içerik üreticilere de hitap edecek özellikler ile de sunuluyor. Kendileri, bu sayede performanslarını ve verimliliklerini artırabilecekler.”

Porsche Design Tasarım Yöneticisi Roland Heiler ise şunları ekledi: “Bizim kapsayıcı hedefimiz, sofistike bir tasarıma ve üst düzey bir teknolojiye sahip, son model bir monitör yaratmaktı. 2020 yılında, Porsche Design ve AGON by AOC, 240 Hz QHD gaming monitörü olan, standı da bir Porsche yarış arabasının güvenlik kafesini andıran PD27 üzerinde işbirliği yaptı. İkinci nesil bu oyun monitörü PD32M ile, ilhamını yarıştan alan tasarımı daha da ileriye taşıdık. Örneğin, bir spor arabanın direksiyonundan ve jantlarından  bazı tasarım öğelerini bir araya getiriyor.” 

Spor arabalardan ilham alıyor

PD32M’nin ayak işlevselliği şeklini belirliyor. Oyun endüstrisinde sertlik ve dayanıklılık kilit öğeler olduğundan, sonuç olarak bu özellikler ekranın gövdesine ve kumlanmış alüminyum döküm ayağa uygulanıyor. Kompaktlık da monitörlerde yüksek önem taşıyor, işte bu nedenle ekran panelinin gövde tasarımı iç parçalarının işlevsel yerleşimini takip ediyor. Sonuçta, panelin kendisinden ana iç parça gövdelerine doğru uzanan yumuşak, arkadan konikleştirilmiş yüzeyler oluşuyor. Ayrı ayrı görsel boşlukların dahil edilmesi de, çeşitli konektör lokasyonlarına yönlendiriyor.

Porsche Design AOC AGON PRO PD32M

Bunlara ek olarak, panel inceliğini görsel olarak optimize etmek için ekran gövdesinin arkası yanlardan hafif bir eğim ile konikleştirildiğinden, trapezoid bir şekil ortaya çıkıyor, burada da soğutma ve hoparlörleri için metal mesh işlemeler mevcut. Bu alanlar ayrıca genel oyun deneyimini göze batmadan sürükleyici kılmak ve daha da iyi bir hale getirmek ve dinamizm vermek için, dolaylı olarak RGB arka aydınlatmalı. Arka aydınlatmalı yatay bir soğutma şeridi gibi göze batmayan ek ayrıntılar ise spor arabalardaki hava soğutma girişlerinden ilham alıyor. Ürünün markalandırılması da, değiştirilebilir bir projeksiyon logosu ile, canlı bir şekilde yapılıyor.

Porsche Design AOC AGON PRO PD32M, 1.07 milyar renk üreten, düz bir IPS (AAS) paneline sahip. Ayrıca yaşam gibi gerçek renkler ve gölgeler elde etmek için de DCI-P3 renk alanının yüzde 97’sini kapsadığı için yüksek bir renk doğruluğuna da sahip. Son teknoloji ürünü MiniLED arka aydınlatma teknolojisinin entegre edilmesi ile bu monitör, görüntü içeriğine bağlı olarak ayrı ayrı aydınlanabilen 1,152 ışık kısma bölgesine sahip. Aynı karede hem göz alan güneş ışığını hem de çok yoğun siyah gölgeleri görüntülediği kanıtlanan PD32M, sınıfının birincisi HDR sertifikasyonu, DisplayHDR 1400 sertifikasına sahip.

Porsche Design AOC AGON PRO PD32M

IPS panel, alabildiğine keskin, 4K çözünürlüğe (3840 x 2160) ve yüksek hızlı 144 Hz yenileme süresine sahip. Gerçek 1 ms GtG tepki süresi ile, kareler arasında “hayalet görüntü” adı verilen görüntüler neredeyse tamamen ortadan kalkıyor. Adaptive-Sync’in dahil edilmesiyle bu yeni cihaz yırtılma ve tutukluk gibi sorunları ortadan kaldırarak değişken yenileme hızı (VRR) uygulamaları yapabiliyor. PD32M modeli, DisplayPort 1.4 ve iki HDMI 2.1 portu sayesinde hem kişisel bilgisayar hem de konsol oyuncularına uygun. Bu monitör, ayrıca USB-C üzerinden 4K’da 120 Hz’e kadar cihazları hem de HDMI 2.1 üzerinden şimdiki nesil konsolları destekliyor.

İçerik üreticiler için de ideal

Porsche Design AOC AGON PRO PD32M, içerik üreticiler, tasarımcılar, editörler ya da programcılar için verimi ikiye katlayan bir üretkenlik makinesi olarak tanımlanıyor. USB-C girişi ile mükemmel bir home ofis monitörü, böylelikle monitör hem ekran sinyalini alıyor hem de yalnızca tek bir USB-C kablosu ile bağlı bir diz üstü bilgisayara hem güç (90 W’a kadar – HDR ayarına bağlı olarak) hem de veri iletebiliyor. Üstelik diz üstü bilgisayarlar klavyeler, fareler, harici diskler gibi monitörün 4 portlu USB 3.2 hub’ına bağlı olan bütün cihazlara erişip onları kullanabilirler. Son olarak da, PD32M modelinde bir KVM anahtarı var, böylece kullanıcılar gaming için kullanılan bir kişisel bilgisayar ile iş için kullanılan bir notebook gibi iki kaynak arasında, aynı klavyeyi ve fareyi kullanırken kolayca geçiş yapabilirler. Bu monitör, her iki kaynağı da Picture-by-Picture modunda (60 Hz’de maksimum UHD), DP, HDMI or USB-C portlarından eş zamanlı olarak gösterebilir.

Bunlara ek olarak, PD32M güçlü bir ses sistemi ile donatılmış. DTS ses ile güçlendirilmiş çift 8W hoparlörler, oyuncuların umduğu zengin ve net ses deneyimini vadediyor.

Porsche Design AOC AGON PRO PD32M şimdi Porsche Design mağazalarında, uzman perakende mağazalarda ve online mağazalarda 2.409,00 USD tavsiye edilen perakende fiyatından bulunabilir.