Anasayfa Haber Sony, Ücretsiz PlayStation Oyunlarında Reklam Gösterecek

Sony, Ücretsiz PlayStation Oyunlarında Reklam Gösterecek

Sony Elektrikli Otomobil

Sony, oynaması ücretsiz PlayStation oyunlarında tıpkı Microsoft gibi oyun içi reklamlar göstermeye başlayacak.

Sony’nin oyun geliştiricilerinin ekstra gelir elde etmesine yardımcı olmak amacıyla PS5 ve PS4 de dahil olmak üzere PlayStation konsollarındaki oynaması ücretsiz oyunlara reklamlar sunmayı planladığı bildiriliyor. Oynaması ücretsiz oyunların popülaritesi, devam eden COVID-19 salgını sırasında artış gösterdi. Haberin, Microsoft’un oynaması ücretsiz oyunlardan reklamlarla para kazanmayı araştırdığını iddia eden bir rapordan günler sonra gelmesi dikkat çekiyor.

Business Insider tarafından geliştirme hakkında bilgi sahibi üç kişiden aktarılan bir rapora göre, Sony şu anda geliştiricilerin ücretsiz oynanabilen oyunlar için oyun içi reklamlar oluşturmalarına yardımcı olmak amacıyla bir yazılım geliştirme programı için reklam teknolojisi ortaklarıyla birlikte çalışıyor. Rapora göre şirket, oyun içi reklamlardan elde ettiği gelirden pay alıp almayacağına henüz karar vermiş değil.

PlayStation 5

Yayıncılar, halihazırda oyun içi menülerde promosyonları görüntüleyerek oyuncuları PlayStation Store’daki diğer oyunlara yönlendirebiliyor. Kullanıcıların video akışı yapmasına izin veren belirli uygulamalar da reklam sunabiliyor. Bunun yanı sıra, Sony tarafından keşfedilen yeni reklam fırsatlarının, geliştiricilerin ve yayıncıların doğrudan PlayStation oyunlarının içine tanıtım içeriği eklemesine izin vererek, pandemi sırasında popülaritesinin arttığı söylenen ücretsiz oyunları geliştirmeye devam etmelerini teşvik edeceği bildiriliyor.

Rapora göre, PlayStation üreticisi şirketin spor stadyumlarındaki dijital reklam panolarındaki reklamlar gibi oyunlara entegre edilebilecek reklamlar üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Bu reklamlar, özel bir pazar yeri aracılığı ile satılacak. Ancak, şirketin hangi reklam teknolojisi şirketlerinin girişimin bir parçası olacağı konusunda katı olduğu da bildiriliyor. Böylelikle, değeri ne olursa olsun, ad-soyad veya e-posta adresleri gibi kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerin toplanmasına izin verilmeyecek.

Son olarak bahsi geçen reklamların, hangi tarihten itibaren kullanıcılara gösterilmeye başlanacağı konusunda herhangi bir bilgi olmadığını belirtelim.