Anasayfa Haber Zoom, Üç Yeni Özelliği Kullanıma Sundu

Zoom, Üç Yeni Özelliği Kullanıma Sundu

Zoom, uygulama için “Beyaz Tahta”, “El Hareketi Tanıma” ve “Zoom IQ for Sales” özelliklerini kullanıcıların beğenisine sunacak.

Zoom, web aramalarını daha kolay ve çok daha rahat hale getirecek özellikler ile yeni güncellemeleri kullanıcılara sunuyor. Bu özelliklerin bazıları arasında “Hareket Tanıma”, “Zoom IQ for Sales”, geliştirilmiş “Beyaz Tahta” ve Zoom etkinlikleri için “Backstage” özellikleri yer alıyor. Şirket, yeni özelliklerini bir blog gönderisi aracılığı ile duyurdu.

Şirket, yeni özelliklerin kullanılmaya başlanması için kullanıcıların uygulamanın sürümünü 5.10.3 versiyonuna güncellemeleri gerektiğini belirtmekte. Yeni güncelleme ile birlikte sunulan yeniliklerden ilki hareket algılama sensörü. Bu özellik ile kullanıcılar, toplantılarda tepkilerini gösterebilmek için kendi mimiklerini ve el hareketlerini kullanabilecek. Zoom, el kaldırarak söz isteme ve başparmağı yukarı kaldırarak beğeniyi ifade etme gibi tepkilerin uygulama tarafından algılanmasını kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, belirtilen sürümü yüklediklerinde özelliği arama sırasında etkinleştirebilecekler.

Zoom Güncelleme

Tanıtılan yenilikler arasında bulunan bir diğer özellik ise “Zoom IQ for Sales”. Bu özellik, müşteri etkileşimini analiz etmek ve bir satış toplantısının önemli içgörülerini, eylemlerini ve diğer bileşenlerini vurgulamak için yapay zekayı kullanıyor. Bununla birlikte Zoom, gerçekçi bir sahne arkası deneyimi sunmak için “Backstage” özelliğini de kullanıma sunacak. Bu yeni özellik, etkinlik panelistlerinin ve personelin herhangi bir etkinlik veya seminer sırasında sahne arkasında etkileşim kurmasını sağlıyor. Ayrıca Zoom, Beyaz Tahta özelliğinin Zoom masaüstü uygulaması ile Zoom Meetings ve Touch cihazlar için Zoom Rooms uygulamalarında yenilendiğini de belirtmekte. Şirkete göre, yenilenmiş Beyaz Tahta özelliği, kısa süre içerisinde Zoom Chat uygulaması için de aktif olacak.

Son olarak Zoom’un güncelleme ile birlikte sunacağı yenilikler arasında, şüpheli girişler için tek seferlik şifre özelliğini ve toplantı içi/web semineri sırasında sohbet bildirimlerini devre dışı bırakma özelliğini kullanıma sunacağını belirtelim.