Anasayfa Haber Tesla RoboTaksiler 2024’te Seri Üretime Geçecek

Tesla RoboTaksiler 2024’te Seri Üretime Geçecek

Tesla RoboTaksi

Elon Musk, Tesla’nın kendi kendini süren robotaksi planları hakkında konuştu. CEO, direksiyon simidi ve pedalı olmayan araçların 2024 yılında seri üretileceğini ve mil (yaklaşık 1.6 km) başına bir otobüs biletinden daha ucuza mal olacağını ifade ediyor.

TechSpot‘un haberine göre Tesla’nın ilk çeyrek kazanç çağrısında konuşan Musk, robotaksinin iki yıl içinde hacimli üretime ulaşacağını ve “Tesla’nın büyümesinin büyük bir itici gücü olacağını” söyledi.

Hizmet, yıllardır test aşamasında olan Alphabet’e ait Waymo, GM’ye ait Cruise ve Argo AI gibi rakip robotaksi geliştiricilerine karşı yarışacak. Musk, Tesla’nın 2023 içerisinde projesi hakkında daha fazla bilgi verebileceğini söyledi.

Musk’ın son dönemde özellikle Twitter ile ilgili adından sıkça söz ettirdiğini söylemeden geçmeyelim. Musk, platformun en büyük hissedarı olduğunun ortaya çıkması, açılan dava, yönetim kurulu üyeliğini reddetmesi ve Twitter’ı satın alma teklifinin ardından platformda daha az moderasyon yapılması planlarını da açıkladı.