Anasayfa Haber Elon Musk, Twitter’ın Yeni Sahibi Oldu

Elon Musk, Twitter’ın Yeni Sahibi Oldu

Elon Musk Twitter

Twitter, Elon Musk’ın şirketi 44 milyar dolara satın alma teklifini kabul ettiğini duyurdu. Musk, şirketi 14 Nisan’daki ilk teklifinde belirtilen fiyatla hisse başına 54.20 dolardan satın aldı.

Elon Musk, Twitter için 44 Milyar Dolar Ödüyor

Musk, satın almayla ilgili olarak “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır. Ayrıca ürünü yeni özelliklerle geliştirerek, güveni artırmak için algoritmaları açık kaynak haline getirerek, spam botlarını yenerek ve tüm insanların kimliğini doğrulayarak Twitter’ı her zamankinden daha iyi hale getirmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Twitter CEO’su Parag Agrawal ise ” Twitter’ın tüm dünyayı etkileyen bir amacı ve ilgi düzeyi vardır. Ekiplerimizle derinden gurur duyuyoruz ve daha önce hiç olmadığı kadar önemli olan çalışmalardan ilham alıyoruz.” dedi.

Twitter Yönetim Kurulu, düzenleyici ve hissedar onayına tabi olarak 2022’de tamamlanması beklenen anlaşmayı oybirliğiyle onayladı. Elon Musk 25,5 milyar dolarlık tam taahhütlü borç ve marj kredi finansmanı sağladı ve yaklaşık 21 milyar dolar da öz sermaye taahhüdü sağlıyor. İşlemin kapatılması için herhangi bir finansman koşulu da bulunmuyor.

Musk’ın Twitter’da ne gibi bir etkisi olacağı veya değişikliklerle nereden başlayacağı belirsiz. Musk, Twitter’daki yüzde 9,2 hissesini ilk açıkladığı zaman, Twitter kullanıcılarına Twitter’ın halihazırda geliştirmekte olduğu bir düzenle düğmesinin oluşturulması konusunda anket yaptı. Daha sonra Twitter Blue’dan reklamları karıştırmayı, abonelik fiyatını düşürmeyi ve bir ödeme seçeneği olarak Dogecoin’i eklemeyi önerdi.