Anasayfa Haber Windows 11 Otomatik HDR Özelliği Yeniliklerle Güncellendi

Windows 11 Otomatik HDR Özelliği Yeniliklerle Güncellendi

Steam Windows 11

Microsoft, Windows 11 oyunları için Otomatik HDR özelliğinde bir dizi iyileştirme yapıldığını blog sitesi aracılığıyla duyurdu.

Microsoft tarafından yayınlanan bir blog gönderisine göre, Xbox Game Bar uygulamasında yapılan en son güncellemeler ile kullanıcılar artık HDR efektinin yoğunluğunu ayarlayabiliyor, hızlı bir şekilde özelliği etkinleştirebiliyor veya devre dışı bırakabiliyor. Duyurulan yeni özelliklerden bazıları yalnızca Insider kullanıcılarının erişimine sunulsa da, bir bölümüne tüm kullanıcılar erişim sağlayabilecek.

Otomatik HDR özelliği, HDR’ı yerel olarak desteklemeyen oyunların HDR özellikli monitörlerden yararlanmasına izin veren bir özellik olarak nitelendirilebilir. Bahsi geçen özellik, Microsoft’un en son Windows sürümü Windows 11 ile tanıtılmıştı. Bu bağlamda, tanıtılan özelliğin yeni işletim sisteminde oyun oynama deneyimi için mevcut olan en önemli özelliklerden biri olduğunu söylemek mümkün. Bununla birlikte, herhangi bir oyunun doğal olarak HDR desteği sunuyorsa, Otomatik HDR özelliğinden etkilenmeyeceğini de belirtelim.

Windows 11 Otomatik HDR

Otomatik HDR özelliğine gelen yeniliklerden en dikkat çekici olanı, Xbox Game Bar arayüzünde bulunan yeni bir yoğunluk kaydırıcısı gibi gözüküyor. Bu kaydırıcı ile kullanıcılar, oyunlarında renklerin ne kadar parlak veya loş olacağını ayarlayabilecekler. Kaydırıcıda yer alan en düşük seviye, Otomatik HDR özelliğini kapatmayla eşdeğer bir görünüm sergiliyor. En yüksek seviye ise doğal olarak en yoğun renkleri kullanıcılara sunuyor. Kaydırıcıda, her oyun için farklı bir profil bulunabiliyor ve bu profiller kaydoluyor. Böylelikle kullanıcılar, herhangi bir oyun için seviyeler arası geçiş yapmak zorunda kalmayacak.

Tanıtılan bu yenilik ile Otomatik HDR özelliğini tamamen devre dışı bırakmak veya etkinleştirmek için yeni bir seçeneğin Xbox Game Bar arayüzüne eklenmesi, tüm Windows 11 kullanıcıları için aktif olan yenilikler arasında. Ancak, Windows Insider kullanıcıları için ekstra özellikler de bulunuyor. Microsoft’un, NVIDIA’nın SLI veya AMD CrossFire teknolojisini kullanan sistemler gibi, Otomatik HDR oyunları için çoklu GPU desteği eklemesi bu ekstralar arasında yer alıyor. Insider kullanıcıları için aktif olan bir başka yenilik ise Otomatik HDR özelliğinin bildirimlerinin artık Windows 11 bildirim ayarları aracılığıyla kapatılabiliyor olması.

Son olarak şirketin Xbox’ta bulunana benzer şekilde, Windows 11 için bir HDR Kalibrasyon uygulaması üzerinde çalıştığını da belirtelim.