Anasayfa Haber Intel Arc A370M’li ASUS ve HP Dizüstü Bilgisayarlar Listelendi

Intel Arc A370M’li ASUS ve HP Dizüstü Bilgisayarlar Listelendi

Intel Arc Alchemist Serisi Vulkan 1.3 Desteği

Intel’in dizüstü bilgisayarlar için Arc 3 serisini piyasaya sürmesinden bu yana neredeyse bir ay geçti. Arc grafiklerinden faydalanan dizüstü bilgisayar çözümleri halen Güney Kore dışındaki herhangi bir mağazada mevcut değil. Yani özetle bir tedarik sorunu yaşandığını söylemek mümkün.

ASUS ve HP ise Intel Alder Lake işlemcili ve yeni nesil Arc A370M grafik çözümüne sahip 2’si 1 arada dizüstü bilgisayarlar hazırlıyor. BestBuy’a göre her iki şirket de Arc grafiklere sahip modellerini piyasaya sürmek üzere. Intel Arc A370M, kısa süre önce oyunlarda test edilmişti ve GTX 1650 Mobil’in gerisinde kalıyordu. AMD ise resmi hesabından yaptığı paylaşımla Intel GPU’nun Radeon RX 6500M’den çok daha geride olduğunu iddia etmişti.

Fiyatlandırma açısından, 15.6 inç OLED panelli ASUS Zenbook Flip 1400 dolardan satışa çıkarken, 16 inç dokunmatik panelli HP Spectre 2000 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak. Ancak her iki bilgisayar da halen satışta değil ve BestBuy tahmini bir teslimat süresi bile vermiyor.

Bildiğiniz üzere ilk olarak Arc A350M ve Arc 370M grafik çözümleri piyasada olacak. Arc A550M, A730M veya A770M gibi daha üst seviye çözümler kullanan sistemlerden halen bir iz yok. Intel, bu ACM-G10 tabanlı çözümlerin Haziran ayında kullanıma sunulacağını doğrulamıştı.