Anasayfa Haber Intel CEO’su: “Çip Sıkıntısı 2024’e Kadar Sürebilir”

Intel CEO’su: “Çip Sıkıntısı 2024’e Kadar Sürebilir”

Intel’in patronu Pat Gelsinger, küresel çip sıkıntısıyla ilgili bazı yeni açıklamalar yaptı. Gelsinger, özellikle dökümhane kapasitesi ve araç kullanılabilirliği gibi alanlarda en az 2024 yılına kadar endüstri için bir zorluk olmaya devam edeceğini tahmin ediyor. Ancak bu tahminlere rağmen, Intel’in tedarik zinciri sıkıntıları nedeniyle ortaya çıkan kısıtlamaları yönetmek için “iyi bir konumda” olduğunu söylüyor.

Aslında Intel bu zorluğun üstesinden gelmek için yükseliyor. Arizona, New Mexico ve Ohio’daki duyurularımızı takiben, yakın zamanda Avrupa’da, mevcut operasyonlarımızın yanı sıra Fransa ve Almanya’daki yeni yatırımlarımızı da kapsayan bir dizi yatırımı duyurduk. 

Bu yatırımlar, Intel’i gelecekteki büyümeyi karşılayacak şekilde konumlandırıyor ve dünyanın yarı iletken üretiminin yarısının ABD ve Avrupa’da bulunmasına yönelik en önemli hedefimize doğru önemli bir adımı temsil ediyor.

Intel, geçen Eylül ayında İrlanda tesisinin kapasitesini iki katına çıkarmak için 7 milyar euro yatırım yaptığını duyurmuştu. Daha da önemlisi, Avrupa’da bir “mega” çip fabrikası kurmak için önümüzdeki on yılda 80 milyar euro civarında yatırım yapılacak.

Intel ayrıca ilk çeyrek sonuçlarında gelirinin yıllık %7 düşüşle 18,4 milyar dolar olduğunu ve net gelirin %141 artarak 8 milyar dolara yükseldiğini bildirdi. İşletme bazında gelirlere bakılırsa, Intel Foundry Services’in gelirleri ilk çeyrekte %175 artarak 283 milyon dolara çıktı.