Anasayfa Haber Microsoft, Desteklenmeyen PC’de Windows 11 Tanıtımı Yaptı

Microsoft, Desteklenmeyen PC’de Windows 11 Tanıtımı Yaptı

Çoğu kullanıcı tarafından eleştirilen Windows 11’in katı sistem gereksinimlerini hepimiz biliyoruz. Bir hatırlatma olarak, Windows 11’i “resmi” olarak çalıştırmak için minimum 4 GB RAM belleğe, 64 GB depolama alanına, DirectX 12 veya üstü ile uyumlu bir ekran kartına, 8. nesil veya daha yeni bir işlemciye ve Güvenilir Platform Modülü (TPM) 2.0’a ihtiyaç var.

TPM 2.0 bir kenara, uyumlu işlemci listesi gerçekten bir hayli kısıtlı. Intel tarafında yalnızca 8. nesil veya daha yeni işlemciler resmi olarak destekleniyor. Ancak eski nesil CPU’lar bu destek listesinde olmasa bile bildiğiniz gibi işletim sistemini kurmanın birçok yolu var.

Microsoft, yakın zamanlı bir Insider web yayınında modern Windows 11 Görev Yöneticisi’ni tanıtmıştı. İlginç olan şu ki, çalışanlardan birisi bu sunumda Core i7-7660U işlemci üzerinde çalışan Windows 11 işletim sistemini gösterdi. Az önce belirttiğimiz gibi, bu yonga 7. Nesil Core ailesine ait ve resmi olarak destek sunulmuyor.

Yazılım devi aradan geçen sürede işlemci listesinde bir değişiklik yapmadı ve Windows 11 sürüm 22H2 ile yine bir değişim beklemiyoruz. Microsoft daha önce 7. nesil Intel yongaları “analiz ettiğini” söylemişti, ancak nihayetinde bu serinin resmi desteği alamayacağı açıklandı.

Microsoft verilerine göre, minimum sistem gereksinimlerini karşılamayan cihazlarda %52 daha fazla çekirdek modu çökmesi yaşandı. Öte yandan desteklenen donanımların %99,8’lik bir kısmı, yani neredeyse tamamında çökme sorunları yaşanmadı. Elbette bu veriler Windows 11’in hatasız olduğu anlamına gelmiyor. Geri Bildirim Merkezi de dahil olmak üzere birçok alanda işletim sistemiyle ilgili hataların yaşandığını görüyoruz.