Anasayfa Haber Yeni AMD Ekran Kartları Perakendecide Göründü

Yeni AMD Ekran Kartları Perakendecide Göründü

AMD’nin bir süredir Radeon RX 6000 serisi üzerinde yenileme yapacağını konuşuyoruz. Aslında daha önce Radeon RX 6950 XT, RX 6750XT ve RX 6650 XT ekran kartlarından söz etmiştik. Yeni nesil modeller şimdi Kanadalı bir perakendeci tarafından listelenmeye başladı.

Canada Computers & Electronics, yaklaşan Radeon RX 6000 serisi referans tasarımını onaylayan ilk perakendeci oldu. Satıcı yeni ekran kartları için bir reklam yayınladı, ancak bağlantıya tıklandığında herhangi bir GPU’ya yönlendirme yapılmıyor.

Karşımıza çıkan tasarım, daha önce paylaşılanla tam olarak aynı görüyor. AMD’nin referans tasarımı, RX 6X50 serisiyle birlikte daha koyu renk tonlarına bürünüyor. Ancak referans tasarım kartların hepsinin satışa çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil.

AMD muhtemelen daha çok üretim ortaklarına güvenecek ve birçok özel soğutmalı model piyasaya çıkacak. Radeon RX 6X50 XT yenilemesiyle birlikte bizi üç model bekliyor. Muhtemelen tüm modeller için bir bellek güncellemesi yapılacak ve 18 Gbps gibi daha yüksek hızlar göreceğiz.

Amiral gemisi RX 6950 XT, Liquid Edition’dan bile daha fazla olan 350W’lık TDP değerine sahip olacak. Bu model, yakın zamanda piyasaya sürülen GeForce RTX 3090 Ti ile rekabet edecek. Son söylentilere bakılırsa üç yeni ekran kartı da 10 Mayıs’ta piyasaya sürülecek.