Anasayfa Haber 14. Nesil Meteor Lake İşlemciler Yolda

14. Nesil Meteor Lake İşlemciler Yolda

Meteor Lake adını Intel’in yaklaşan 14. nesil işlemcileriyle birlikte daha sık duymaya başlayacağız. Daha önce bazı test yongalarına rastlamıştık. Ayrıca önümüzdeki yıl beklediğimiz işlemciler için entegre grafiklerde TSMC 3nm üretiminin kullanılabileceğinden bahsetmiştik. Meteor Lake platformu şimdi ise yeni bir dönüm noktasına ulaştı.

Mavi ekip, Meteor Lake adlı yaklaşan yeni mimarisiyle ilgili haberleri paylaşmakta oldukça hevesli. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında duyurulan bir paketleme sürecinin ardından Intel, Meteor Lake’in üç işletim sisteminde çalışır hale geldiğini söyledi:

“‘Intel 4′ Meteor Lake artık Windows, Chrome ve Linux’u başarıyla başlattı. Ekibin bu dönüm noktasına ulaşma hızı, hem Meteor Lake’in hem de Intel 4 işlem teknolojimizin sağlığının önemli bir işaretidir.

Yeni işlemciler, “Intel 4” adıyla anılan 7nm işlem teknolojisiyle birlikte üretilecek. Öte taraftan bu duyuruya rağmen yakında bir lansman beklemeyin. Meteor Lake ailesi işler yolunda gittiği sürece 2023 yılında raflarda yerini almaya başlayacak.

14. nesil işlemciler, Alder Lake/Raptor Lake GPU çekirdek sayısının iki katı olan 192 grafik Yürütme Birimi’ne sahip olacak. Intel, Meteor Lake’in kaç CPU çekirdeğini destekleyeceğini doğrulamadı, ancak 5 ila 125W güç aralığında çalışacağı doğrulandı. Son olarak, Meteor Lake CPU’larla birlikte entegre grafik performansının ciddi seviyede artacağını şimdiden müjdeleyelim.