Anasayfa Haber Facebook, Podcast Platformunu Kapatıyor

Facebook, Podcast Platformunu Kapatıyor

Facebook Podcast

Facebook, yayına girmesinin üzerinden daha bir yıldan kısa bir süre geçen podcast platformunu kapatma kararı aldı. Bloomberg News‘e göre içerik üreticiler bu haftadan itibaren hizmete yeni şovlar yükleyemeyecek ve platform 3 Haziran tarihinde tamamen kapatılmış olacak.

Şirket ayrıca sitenin Soundbites ve Audio merkezlerini kapatıyor ve canlı yayın yapan Clubhouse klonu Live Audio Rooms özelliğini Facebook Live paketine entegre ediyor.

Facebook sözcüsü Adelaide Coronado, Facebook’taki ses araçları paketlerini basitleştirmeye karar verdiklerini ve en anlamlı deneyimlere odaklanabilmek için sundukları özellikleri sürekli olarak değerlendirdiklerini ifade ediyor.

Podcast pazarının son yıllarda kalabalıklaştığı da bilgiler arasında. Spotify hem lisanslı hit şovlara hem de satın alınan şirketlere sahipken Amazon podcast ağı Wondery’i ve ayrıca bir barındırma platformunu satın aldı. Canlı ses platformu Clubhouse ise geçen yıl yaklaşık 4 milyar dolar değerindeydi ve her teknoloji şirketi ürününü kopyalamak istedi.