Anasayfa Haber GeForce RTX 3090 Ti, XOC BIOS ile 890W’a Ulaşabiliyor

GeForce RTX 3090 Ti, XOC BIOS ile 890W’a Ulaşabiliyor

Hız aşırtma uzmanlarının zaman zaman donanımlarla muazzam işler çıkardığına tanık oluyoruz. Bu süreçlerde genellikle sıvı nitrojen (LN2) gibi güçlü soğutma çözümleri kullanılıyor. Bazı durumlarda donanımsal değişiklikler yapıldığını görüyoruz, hatta yazılımsal optimizasyonlar da yapılıyor.

Şimdi gündemimizde amiral gemisi NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti ekran kartı var. Ekran kartında kullanılan GA102 GPU, özel olarak geliştirilen XOC (eXtreme OverClocking) BIOS sayesinde etkileyici şekilde 890 Watt güce çıkarabiliyor ve stok TDP neredeyse iki katına çıkıyor.

XOC BIOS doğal olarak RTX 3090 Ti ile büyük frekanslar peşinde koşan meraklıları ilgilendiriyor. Büyük olasılıkla, bu BIOS çift 16 pinli güç konektörüne sahip GALAX HOF veya EVGA KINGPIN ekran kartları tarafından hız aşırtma süreçlerinde kullanılacak.

BIOS’un yaratıcısı MEGAsizeGPU, XOC sürümüyle tamamen değişen ASUS GeForce RTX 3090 Ti TUF ekran kartını 615 Watt’a çıkarmayı başardı. Öyle ki üst düzey özel soğutmalı modellerde çok daha fazlasını görmemiz mümkün.

TechPowerUP XOC BIOS’u veritabanına yükledi ve herkes tarafından ulaşılabilir durumda. Ancak böyle bir yazılımın ekran kartını bozabileceğini belirtmekte fayda var.