Anasayfa Haber Intel, Grafik Teknolojilerine Odaklanan Siru Innovations’ı Satın Aldı

Intel, Grafik Teknolojilerine Odaklanan Siru Innovations’ı Satın Aldı

Intel Grafik Sürücüsü 27.20.100.9466

Intel Graphics resmi Twitter hesabı, Intel’in Finlandiyali şirket Siru Innovations’ı satın aldığını duyurdu. Bahsettiğimiz şirketin grafik ve yazılım geliştirme konusunda bir geçmişi var. Mavi takım harici grafik pazarı için attığı adımları hızlandırırken bu noktada Siru Innovations’ın uzmanlığını ve becerilerini kullanacak.

Siru ekibinin Hızlandırılmış Bilgi İşlem Sistemleri ve Grafik Grubunun bir parçası olması bekleniyor. Siru web sitesine göre şirket, yüksek seviyeli API’lerden düşük seviyeli GPU mimarisine kadar çözümler geliştirmek de dahil olmak üzere, bilgisayar grafikleri konusunda derin bir anlayışa sahip.

Siru ayrıca Qualcomm ve AMD dahil olmak üzere düşük güçlü SoC’ler için grafik IP geliştirme konusunda deneyimli. Bu tür bir deneyim, Intel’in kârlı dizüstü bilgisayar ve mobil grafik pazarlarına girme arayışında kesinlikle yardımcı olacak.

Harici grafik pazarında kendini kanıtlamak isteyen Intel için bu tür hamleler hayati önem taşıyor. Siru ekibi kısa vadede çok fazla etkili olmayabilir. Ancak ilk nesil Arc Alchemist ekran kartlarının sürücü ve yazılım tarafında hemen çalışmalar başlayabilir. Aynı zamanda ekip, oyun motorlarının Alchemist mimarisinden etkin şekilde yararlanmasını sağlamak için oyun geliştirme ekipleriyle birlikte çalışabilir.

İşin farklı boyutları da var. Intel, oyunların yanı sıra yüksek performanslı bilgi işlem tarafında önemli gelirler elde etmeyi hedefliyor. Teknoloji devi, NVIDIA’nın Hopper mimarisi ve AMD’nin kurumsal odaklı CDNA 2 mimarileriyle rekabet edebilecek ürünler geliştirmek için çok çalışıyor. Siru’nun satın alınması ise devasa Ponte Vecchio grafik işlemcileri de dahil olmak üzere HPC ürünlerinin yazılım çözümlerinde faydalı olacak.