Anasayfa Haber GAN Teknolojisinin Mucidi Ian Goodfellow Apple’dan İstifa Etti

GAN Teknolojisinin Mucidi Ian Goodfellow Apple’dan İstifa Etti

GAN Teknolojisinin Mucidi Ian Goodfellow Apple’dan İstifa Etti

The Verge’den Zoë Schiffer’e göre, Apple’ın makine öğrenimi alanının yöneticisi konumundaki Ian Goodfellow, üç senelik Apple macerasından sonra şirketten ayrıldı. Bundan önceki kariyerinde Google’ın en iyi yapay zeka çalışanları arasında olduğu bilinen lan Goodfellow, Deepfake’in oluşturulmasındaki rolüyle biliniyor. Zira 2014 yılında geliştirdiği Generative Adversarial Network (GAN) ismindeki makine öğrenim modeli, Deepfake’in ve hatta yakın zamanda dikkatleri üzerine çeken yapay zeka DALL-E 2’nin temelini atan önemli kazanımlardan biri. Diğer taraftan Apple, pandemiden sonra ofise geri dönüş sürecini başlattığı için Ian Goodfellow’un şirketten istifa ettiği de söylentiler arasında.

Yaşanan bu ayrılığın nedeni resmi olarak açıklanmamakla birlikte, Goodfellow, Apple’ın ofislerde daha fazla insanın çalışmasını sağlamak için yaptığı yeni değişikliğin sorun yarattığını ve uzaktan çalışmanın daha faydalı olduğunu düşünüyor. Apple’daki çalışanlara konuyla alakalı gönderdiği e-postada Ian Goodfellow, “Ekibim için daha fazla esnekliğin en iyi politika olacağına kuvvetle inanıyorum.” dediğini ve daha sonrasında istifasını verdiği konuşulmakta. Teknoloji devinin bünyesindeki personelleri geçtiğimiz 11 Nisan tarihinden itibaren çalışma günlerini kademeli şekilde artırma koşuluyla Apple Park’a geri çağırdığını biliyoruz.

GAN Teknolojisinin Mucidi Ian Goodfellow Apple’dan İstifa Etti - 1
Apple Park

LinkedIn sayfasına baktığımızda Ian Goodfellow’un Mart 2019’da “Özel Projeler Grubunda Makine Öğrenimi Direktörü” olarak Apple’a katıldığı görülüyor. Profili ise henüz güncellenmemiş durumda. Bunlara ek olarak, diğer Apple çalışanları da ofise geri dönüşten pek memnun değil. İş dünyası odaklı anonim sosyal ağ Blind’in geçen ay yaptığı bir anket sonucunda Apple personellerinin yüzde 56’sının aktif olarak başka bir yerde iş aradığı ortaya çıkmıştı. Yahoo Finance, Apple’daki bu çalkantının nedeninin ofise dönüş politikasından kaynaklandığını belirtmiş, işten ayrılma isteklerinin temelinde ise COVID riski ve iş-yaşam dengesindeki bozulmanın olduğunu açıklamıştı. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.