Anasayfa Haber NVIDIA, Yetersiz Kripto Bilgilendirmesi Nedeniyle 5.5 Milyon Dolar Ceza Ödeyecek

NVIDIA, Yetersiz Kripto Bilgilendirmesi Nedeniyle 5.5 Milyon Dolar Ceza Ödeyecek

Bildiğiniz üzere şirketler, belirli aralıklarla finansal oturumlar düzenliyor ve şirketin gidişatıyla ilgili halka açık bilgiler veriyor. Verilen bu bilgilerin doğruluğu önemli zira yatırımcılar ve analistler bu verilere göre hareket ediyor. Görünüşe göre NVIDIA, geçmişte kripto madenciliğinin etkisi konusunda eksik bilgiler verdi ve oyun segmenti üzerindeki etkisini düzgün bir şekilde açıklamadı. ABD’li teknoloji devi şimdi bu suçlamaları kabul ederek 5.5 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 2018 mali yılında gerçekleşen durumla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre NVIDIA, kripto madenciliğinin oyun için tasarlanan çipler üzerindeki gelir artışıyla ilgili “önemli bir unsur” olduğunu bildirmedi. SEC’in bulgularını kabul etmeyen veya reddetmeyen firma, 5.5 milyon dolarlık bir para cezası ödemeyi kabul etti. Bir şirket sözcüsü ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

SEC, 2018 yılında NVIDIA çiplerinin kripto madenciliği için popüler hale geldiğini söyledi. Düzenleyici kuruluş, NVIDIA’nın bu bilgiyi yatırımcılarıyla paylaşmadığını, eksikliklerin ilgili yatırımcıları ve analistleri yanlış yönlendirdiğini belirtiyor. Biraz önce bahsettiğimiz gibi, NVIDIA herhangi bir açıklama yapmamış olsa da bu suçlamaları kabul etmiş görünüyor ve cezasını sessiz sedasız ödeyecek.