Anasayfa Haber SpaceX, Starlink Konumunu Değiştiren Müşterilerden Ek Ücret Alacak

SpaceX, Starlink Konumunu Değiştiren Müşterilerden Ek Ücret Alacak

SpaceX, bu hafta Starlink uydu çanaklarını yeniden konumlandırmak isteyen müşterilerden aylık 25 dolarlık bir ücret alınacağını açıkladı. Özelliği etkinleştiren kullanıcılar, Starlink hizmetinin taban fiyatının ayda 110 dolardan 135 dolara yükseldiğini görecek. Çarşamba günü gönderilen bir e-postada ise şu ibareler yer alıyor:

Taşınabilirlik, müşterilerin Starlink’lerini geçici olarak yeni konumlara taşımalarına ve Starlink’in aynı kıtada aktif kapsama alanı sağladığı her yerde yüksek hızlı internet almalarına olanak tanıyor.

Geçen yıl birçok kullanıcı, sosyal medyada Starlink hizmetini kayıtlı adres dışına hizmette önemli bir kesinti görmeden taşıyabildiklerini bildirdi. Starlink, nispeten yüksek hızları nedeniyle “göçebe” olarak tabil edebileceğimiz kullanıcılar tarafından giderek daha fazla benimsendi. Ancak SpaceX şimdi bu esneklik için ekstra bir bedel talep ediyor. Hizmet anında etkinleştirilebilirken, SpaceX müşterilere tam ay bazında fatura kesecek.

Starlink çanakları yaklaşık 3 ila 5 kilogram ağırlığında. Ayrıca antenle verilen kit, bir WiFi yönlendirici ve bu yönlendiricinin dik durması için ayaklık içeriyor. Starlink destek web sitesine göre SpaceX’in yeni taşınabilirlik seçeneği, kullanıcılara birkaç önemli uyarı ile birlikte geliyor. Özelliği kullanmak isteyen müşteriler, reklamı yapılan 100 Mbps ve 200 Mbps arasındaki hızlarda hizmet alacak. Ancak bu noktada “garanti edilemeyen hızlar” ve “mümkün olan en iyi hizmet” gibi ibareler yer alıyor. Yani tıpkı ülkemizdeki “50 Mbps’ye kadar” şeklindeki söylemler gibi.

SpaceX, “Starlink, kayıtlı hizmet adreslerindeki kullanıcılar için ağ kaynaklarına öncelik veriyor. Starlink’inizi yeni bir konuma getirdiğinizde, özellikle kullanımın yoğun olduğu veya ağ tıkanıklığının olduğu zamanlarda hizmet kalitesinin düşmesine neden olabilir.” diye ekliyor.