Anasayfa Haber Sony, 19 Milyondan Fazla PlayStation 5 Sattı

Sony, 19 Milyondan Fazla PlayStation 5 Sattı

19 milyon PS5

Sony, dördüncü ve son çeyrekte sadece 2 milyon PlayStation 5 (PS5) sattığını ve toplamda 19.3 milyon adet oyun konsolu sattığını duyurdu. Şirketin geçtiğimiz yılın aynı döneminde 3.3 milyon adet satış gerçekleştirdiğini ve bu anlamda önemli bir düşüş kaydettiğini de söylemeden geçmeyelim. Bunda pandeminin de etkisinin olduğunu söyleyebiliriz.

Diğer taraftan şirket, üçüncü çeyrekte 7,9 milyona kıyasla 14,5 milyon birinci taraf oyunu da dahil olmak üzere, bir yıl önceki 61,4 milyona kıyasla 70,5 milyon PS4/PS5 oyunu satarak oyun satışlarını artırma başarısı gösterdi.

Oyun ve Ağ Hizmetleri (GSN) bölümü de son çeyrekte geçen yıla göre biraz artarak 5,1 milyar dolar kazandı. 2021 yılının tamamı içinse satışlar sabit kaldı.

Ortaya çıkan rakamlar PS5’in satışlarda PS4’ün daha da gerisine düştüğü ve aynı anda PS4’ten 3,1 milyon daha az sattığı anlamına geliyor. Sony bunun satış eksikliğini müşteri talebine değil, devam eden çip sıkıntısı nedeniyle yeterli sayıda cihaz üretememesine bağlıyor.

Sony daha iyi parça tedariği ve üçüncü taraf oyunlarının daha yüksek satışları sayesinde işlerin hızla düzelmesini bekliyor ve önümüzdeki çeyrekte satışlarda yüzde 34 artışla gelirinin 7.13 milyar dolar olacağını tahmin ediyor.

Sony’nin Haziran ayında PlayStation Plus Extra ve Premium’u piyasaya süreceğini ve böylece yeni aboneler kazanabileceğini de not olarak düşelim.