Anasayfa Haber Yeni Windows 11 Görev Yöneticisi Neredeyse Hazır

Yeni Windows 11 Görev Yöneticisi Neredeyse Hazır

Yaklaşan Sun Valley 2 güncellemesi, işletim sistemi geneline uyum sağlayan ve modern bir görünüme kavuşan yeni Görev Yöneticisi ile birlikte gelecek. Bu yeni tasarım şimdi Windows Insider kullanıcılarına sunulan önizleme yapılarında kendini gösterdi.

Microsoft, Windows 11 için yeni bir UWP Görev Yöneticisi kodlamıyor. Bunun yerine şirket, Görev Yöneticisi’nin mevcut Win32 uygulaması üzerine WinUI’den ilham alarak bazı dokunuşlar yapacak. Bu ayrıca bize Microsoft’un sistemin diğer eski alanları için neler planladığı hakkında bir fikir veriyor.

Aşağıdaki görsellerde görebileceğiniz gibi, Microsoft’un yeni Görev Yöneticisi nihayet Windows 11’e aitmiş gibi hissettiriyor. Yazılım devi, İşlemler, Performans ve diğer bölümler arasında geçiş yapmak için kullanılan sekmeleri sol tarafta yer alan bir menüye ekledi. Soldaki kaydırma menüsüyle beraber Görev Yöneticisi artık çoğu modern Windows 11 uygulamasına çok daha fazla benziyor.

Windows 10 gibi Windows 11 de çeşitli ekran öğeleri için “vurgu renkleri” kullanmakta. Kişiselleştirme sekmesinden bir vurgu rengi seçmeniz gerekli veya rengi arka planla otomatik olarak eşleştirmek için “Arka plandan otomatik olarak bir vurgu rengi seç” ayarını seçmek gerekiyor.

Microsoft, Görev Yöneticisine gelen başka herhangi bir ince ayardan bahsetmedi ve Windows 11 Build 22610‘daki sürümün tam olarak hazır olmadığı için erken olduğu görülüyor. Raporlara göre şirket ayrıca uygulamaya bazı ek özellikler eklemeyi planlıyor. Örneğin, Görev Yöneticisi, “Uygulama sağlığı” ve “Pil sağlığı” ile ilgili özel bilgileri görüntülemek için yeni bir bölüm alıyor.