Anasayfa Haber Sony Xperia 10 IV Duyuruldu! İşte Özellikleri

Sony Xperia 10 IV Duyuruldu! İşte Özellikleri

Sony Xperia 10 IV Özellikleri

Sony, Xperia 10 IV akıllı telefonunu tanıttı. Peki, Xperia 10 serisinin dördüncü nesli neler sunuyor? İşte Sony Xperia 10 IV özellikleri.

Sony Xperia 10 IV Özellikleri

Xperia 10 IV, 6 inç boyutundaki OLED ekran ile 21:9 en boy oranında FHD+ çözünürlük sunuyor. Sony, öncekinden yüzde 50 daha parlak olduğunu iddia ettiği daha parlak bir Triluminous panel kullanıyor. Tazeleme hızı ise hala 60Hz. Ayrıca ekranın Gorilla Glass Victus ile korunduğunu belirtelim.

Sony, telefonun ağırlığını azaltırken 154 mm ile biraz daha kısa ve 67 mm ile biraz daha dar olmasını sağlamış. Şirket, 161 gram ağırlığıyla cihazının 5.000 mAh bataryaya sahip en hafif 5G telefon olduğunu iddia ediyor. Bu arada kutuda şarj cihazı olmadığını belirtelim. Şarj hızları da hala 30W.

Cihaz gücünü Qualcomm Snapdragon 695 5G çipsetinden alıyor ve sadece 6 GB RAM seçeneği mevcut. Depolama tarafında da yine tek seçenek 128 GB.

Kamera kurulumu, 12 MP ana kamera, 8 MP ultra geniş ve 8 MP 2x telefoto kamera ile geçen yılki modelle aynı. Ana kamera artık optik görüntü sabitlemeye (OIS) sahip. Sony ayrıca ön 8 MP selfie kamerası için ince ayarlı Üstün Otomatik Modu, Otomatik HDR, özel bir Gece Modu ve yapay zeka tabanlı yüz keskinleştirme gibi bir dizi yeni özellik eklemiş. Maalesef 4K video kaydı ise sunulmuyor.

Cihazda 3,5 mm kulaklık girişi, LDAC desteği, 360 Ses ve stereoyu çevresel sese dönüştürebilen 360 Reality Audio Upmix özelliğini de mevcut.

Son olarak akıllı telefonun IP68 derecesine sahip olduğunu ve kutudan Android 12 ile çıkacağını belirtelim.

Sony Xperia 10 IV Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Siyah, beyaz, nane ve lavanta Sony Xperia 10 IV renklerinde gelen cihaz 499 euro fiyat etiketi taşıyor ve Haziran ayından itibaren satışa çıkacak. Maalesef ürünün ülkemizde satışa sunulmayacağını hatırlatalım.