Anasayfa Haber MSI, Tüm 300 Serisi Anakartlara Ryzen 5000 Desteği Getirdi

MSI, Tüm 300 Serisi Anakartlara Ryzen 5000 Desteği Getirdi

AMD’nin resmi duyurusuyla birlikte tüm 300 serisi yonga setlerinin Zen 3 işlemci desteğine kavuşacağını bildirmiştik. MSI da şimdi müşterilerini sevindirecek bir duyuru yaptı. Donanım üreticisi, artık A320, B350 ve X370 yonga seti tabanlı tüm anakartlarının Ryzen 5000 işlemci desteğine sahip olduğunu açıkladı.

Sunulan tam destek, MSI’ın bu yılın Mayıs ayının ortasından itibaren 300 serisi anakartları için piyasaya sürmeyi beklediği en son AMD AGESA COMBO PI V2 1.2.0.7 altında geliştirilen BIOS’lara verilecek. Eğer işlemci yükseltme gibi bir fikriniz varsa, 300 serisi anakartınızı satmak zorunda kalmadan yeni bir CPU alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken güncel bir BIOS’a geçiş yapmak.

fTPM Performans Sorunları

Bu önemli duyurunun yanı sıra MSI, Haziran ayına kadar 400 serisi ve 500 serisi AM4 anakartlarda bulunan fTPM tabanlı tabanlı takılma sorunlarını düzeltme sözü verdi. Sorun aslında AMD kaynaklı ve şirket bir çözüm üzerinde çalışıyor. Anakart üreticileri ise bu düzeltmeleri BIOS güncellemeleriyle uygulayacak.

Yonga üreticisi, anakartın BIOS’unu “SPIROM ile fTPM etkileşimi için gelişmiş modüller içeren” bir dosya ile güncelleyerek çözüm bulmayı planlıyor. Bu nedenle sorun yaşayan kullanıcıların anakart modeline göre üretici web sitesine gitmeleri ve destek sayfalarını kontrol etmeleri gerekecek.

AMD, “Belirli bir anakart için tam BIOS kullanılabilirliği üreticinizin test ve entegrasyon programına bağlıdır. Anakartlar için BIOS güncellemeleri, AMD AGESA 1207’yi (veya daha yenisini) temel alacaktır.” diye ekliyor.