Anasayfa Haber NVIDIA, Açık Kaynaklı Linux Çekirdek Modüllerini Yayınladı

NVIDIA, Açık Kaynaklı Linux Çekirdek Modüllerini Yayınladı

NVIDIA GeForce 511.72 Hotfix

NVIDIA, R515 sürümünden başlayarak çift GPL/MIT lisansıyla açık kaynak olarak Linux GPU çekirdek modülleri yayınlamaya başladı. Bu çekirdek modüllerinin kaynak kodunu GitHub’daki NVIDIA Açık GPU Çekirdek Modülleri deposunda bulabilirsiniz.

Yeni sürüm, işletim sistemi ile daha sıkı entegrasyon ve geliştiricilerin hata ayıklaması, entegre etmesi ve geri katkıda bulunması için Linux platformu için önemli bir adım. Yeşil takım bu hamlesiyle NVIDIA GPU’lar ile Linux deneyimini geliştirmeyi hedefliyor ve Linux dağıtım sağlayıcıları için açık kaynaklı modüler kullanım kolaylığı artıyor. Ayrıca NVIDIA GPU sürücüsünü imzalamak ve dağıtmak için kullanıma hazır kullanıcı deneyimi gelişiyor. Canonical ve SUSE, açık çekirdek modüllerini Ubuntu ve SUSE Linux Enterprise Distributions ile hemen paketleyebiliyor.

Geliştiriciler, kod yollarını izleyebilir ve daha hızlı hata ayıklaması için çekirdek olay zamanlamasının iş yükleriyle nasıl etkileşime girdiğini görebilir. Bunun yanında kurumsal yazılım geliştiricileri, artık sürücüyü projeleri için yapılandırılan özelleştirilmiş Linux çekirdeğine sorunsuz bir şekilde entegre edebilir. Tüm bunlar, Linux son kullanıcı topluluğundan gelen girdiler ve incelemelerle NVIDIA GPU sürücü kalitesini ve güvenliğini artırmaya daha fazla yardımcı olacak.

Açık GPU çekirdek modüllerinin ilk sürümünün R515 olduğunu söylemiştik. Kaynak koduyla birlikte, sürücülerin tam olarak oluşturulmuş ve paketlenmiş sürümleri sunuluyor. Bu açık kaynaklı sürüm, GeForce ve İş İstasyonu GPU’ları için destek içeriyor. GeForce ve İş İstasyonu kullanıcıları, Linux masaüstlerini çalıştırmak, Vulkan ve NVIDIA OptiX’te birden çok ekran, G-Sync ve NVIDIA RTX ışın izleme gibi özellikleri kullanmak için Turing ve Ampere mimarili GPU’ları için bu sürücüyü kullanabilir.