Anasayfa Haber Bülten TP-Link, Kurumsal Projeler İçin 10G Fiber Ağ Anahtarlarını Duyurdu

TP-Link, Kurumsal Projeler İçin 10G Fiber Ağ Anahtarlarını Duyurdu

fiber switch

TP-Link, kurumsal ağ projelerinde ağ omurgalarında gereksinim duyulan fiber ağ anahtarları (switch) geliştirdi ve Türkiye’de satışa sundu. Tamamı 10G fiber (SFP+) giriş yuvasına sahip olan ağ anahtarları, merkezi bulut yönetim yazılımı olan Omada SDN destekli.

Şu anda satışa sunulan TL-SX3008F ve TL-SX3016F model fiber switch’ler, tamamı 10G SFP+ giriş yuvasına sahip. TL-SX3008F modelinde 8 adet, TL-SX3016F modelinde ise 16 adet SFP+ girişi yer alıyor. 10G desteği olan bu giriş yuvalarından aynı zamanda 1G desteği de almak mümkün. Tamamının fiber giriş yuvası olması, ağ projelerinde önemli avantaj sağlıyor. L2+ yönetilebilen switch olan ürünler, yüksek bant genişliği ve engellenmeyen anahtarlama kapasitesi (ilk modelde 160 GB/sn, diğerinde 320 GB/sn) sunuyor.

Küçük, orta ve büyük işletme ağları için ideal olan fiber switch’ler, Wi-Fi 6 teknolojisinin avantajlarını kurumlara sunuyor. PoE cihazlarını sorunsuzca ve 10G hızda bağlayabilen ürünler ile yüksek hızlı, güvenilir ve güvenli bir kurumsal ağ oluşturuluyor.

TP-link TL-SX3016F

Birbirini destekleyen iki adet güç kaynağı ile güvenilir ağ mimarisi için ideal bir çözüm olan TL-SX3016F modeli,  gelişmiş L2+ ve L3 özelliklerine sahip. Bu sayede ölçeklenebilir ve sağlam bir ağ oluşturuyor.

Güvenli Ağ

TP-Link, bu iki fiber switch’in yanı sıra önümüzdeki aylarda 28 adet tam fiber girişe sahip olan TL-SG3428F modelini de satışa sunacak. Bu modelde SFP+ girişlerinin adedi 28’e yükseliyor ve daha çok cihazın fiber hızda ağa dahil olabilmesini sağlayan güçlü bir ağ omurgası oluşturabiliyor.

Yüksek kaliteli güvenlik özellikleriyle donatılmış olan TP-Link fiber switchler, çeşitli ağ tehditlerine karşı koruma sağlıyor. Bunlar arasında IP-MAC-Port-VID Bağlama, Bağlantı Noktası Güvenliği, Fırtına Kontrolü ve DHCP Gözetimi bulunur. Yaygın DoS saldırılarının entegre bir listesi olan ürünler, bu saldırıları önlemeyi her zamankinden daha kolay hale getiriyor. Erişim Kontrol Listeleri (ACL, L2 – L4), kaynak ve hedef MAC adresi, IP adresi, TCP/UDP bağlantı noktaları veya VLAN Kimliği temelinde paketleri reddederek hassas ağ kaynaklarına erişimi kısıtlıyor. Geçerli kullanıcı kimlik bilgilerine göre ağa erişim vermek için 802.1X kimlik doğrulaması aracılığıyla kontrol edilebiliyorlar.

İnternet Servis Sağlayıcılar için de özelliklerle donatılan fiber switchler, kurumsal düzeyde gereken daha pek çok özelliğe sahip.