Anasayfa Haber Spotify, Sanatçılar İçin NFT Sergileme Özelliğini Test Ediyor

Spotify, Sanatçılar İçin NFT Sergileme Özelliğini Test Ediyor

Spotify

Günümüzde müzisyenlerin çoğu şarkılarına ek olarak sundukları ürünleri veya konser tarihlerini tanıtmak için de Spotify’daki profil sayfalarını kullanıyor. Music Ally’nin yayımladığı son bilgilere göre ise Spotify, bu sayfalara yeni bir işlev kazandırarak, sanatçı profilinde NFT’leri sergilemeye yarayan bir özellik üzerinde çalışıyor. Spotify NFT galerileri olarak isimlendirilen özellik, şu anlık ABD’deki bir grup Android kullanıcısıyla test aşamasında. Yakında diğer ülkelerde de kullanıma açılması planlanan yeniliğin sanatçılar için büyük bir gelir kapısı olabileceği tahmin ediliyor.

Aşağıdaki görsellerden de fark edebileceğiniz üzere, NFT’ler bir sanatçı profilinde küçük ayrıntılarla birlikte Spotify’da bu şekilde gözüküyor. Takipçilerin istediği NFT’ye dokunarak “Daha Fazlasını Gör” seçeneğiyle, dijital eserin OpenSea’deki satış sayfasına kolaylıkla erişebildiğini belirtelim. Konuyla ilgili diğer önemli bir detay ise Spotify’ın NFT galerileri üzerinden yapılan satışlardan komisyon alıp almayacağıyla ilgili. Music Ally’ye göre şimdilik böyle bir durum söz konusu değil.

Spotify, Sanatçılar İçin NFT Sergileme Özelliğini Test Ediyor

Spotify gibi daha fazla şirket NFT dalgasını kaçırmamaya çalışarak Web3’e ayak uydurmak istiyor ancak diğer taraftan NFT’ye olan ilginin azaldığını görüyoruz. Zira Wall Street Journal’ın son paylaştığı verilerde, günlük NFT satışları geçen yılın Eylül ayında 225 binden yüzde 92 düşüşle 3 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla 19 bine kadar geriledi. Ayrıca aktif NFT cüzdanlarının sayısı da geçtiğimiz Kasım ayında yaklaşık 119 bin iken, Nisan sonuna doğru 14.000’e düştü. Bu oranlar NFT kavramının dünyadan silineceği anlamına gelmese de bazı sorunların habercisi olarak görülüyor. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.