Anasayfa Haber Amiral Gemisi RTX 4090 Ti İlk Kez Göründü

Amiral Gemisi RTX 4090 Ti İlk Kez Göründü

Yakın bir zamanda yaklaşan RTX 4090 modelinin teknik özellikleriyle ilgili sızıntılara bakmıştık. Yeni Ada Lovelace ekran kartına ait olduğu iddia edilen fotoğraflar şimdi Chiphell forumlarında paylaşıldı.

NVIDIA, RTX 30 serisiyle birlikte Founders Edition kartlarında köklü bir değişime giderek alışılmışın dışında bir tasarım benimsemişti. Ortaya çıkan fotoğraflara bakılırsa RTX 40 serisiyle tasarım çizgileri korunacak. RTX 4090 Ti’a ait olduğu söylenen görsellerde RTX 3090 Ti ile neredeyse aynı soğutma çözümünü görüyoruz. Ayrıca soğutucunun GPU ve bellek ile temas ettiği taban büyük bir blok ile değiştirilmiş gibi görünüyor.

Bu fotoğrafların gerçek olduğunu varsayarsak, NVIDIA iki farklı yöne bakan çift fanlı tasarımını koruyacak. Ayrıca RTX 4090 Ti’daki soğutma bloğunun RTX 3090 Ti soğutucusuna göre daha fazla kanada sahip olduğu fark ediliyor.

Çok benzer bir sızıntı neredeyse tam 2 yıl önce, GeForce RTX 30 duyurusu yaklaşırken yine Chiphell’de yapılmıştı. Ekran kartlarının yanı sıra, işlemciler ve farklı donanımlar yine Çin forumlarında erken tarihlerde ortaya çıkabiliyor. Son beklentilere göre RTX 40 serisi Temmuz ortalarında piyasaya çıkacak. RTX 4090 ise 16128 CUDA çekirdeği, 21 Gbps GDDR6X bellek ve 450W TDP ile gelecek.