Anasayfa Haber Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Duyuruldu! İşte Özellikleri

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Duyuruldu! İşte Özellikleri

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1

Qualcomm tarafından Snapdragon 8+ Gen 1 ile birlikte Snapdragon 7 Gen 1 adı ile yeni bir orta seviye çipset de duyuruldu. Yeni 4nm platformu şirketin özel yapay zeka motoru, 200 MP’ye kadar görüntü yakalama ve e-para çözümleri için Android Ready SE dahil olmak üzere SD 7 serisine birçok ilki beraberinde getiriyor.

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Özellikleri

Adreno 662 GPU’nun yanı sıra 2,4 GHz’ye kadar saat hızına sahip bir Kryo CPU kümesi, yeni çipsetin kalbinde yer alıyor. Qualcomm, yeni çipin grafikleri eski Snapdragon 778G’den yüzde 20 daha hızlı işlediğini ve yapay zeka görevlerinin yeni platformda yüzde 30 daha iyi performans gösterdiğini ifade ediyor. Adreno Frame Motion Engine, SD 778G ile aynı güç tüketimini korurken oyunlarda 2 kat kare hızı sağlıyor. Yeni çip, 16 GB’a kadar LP-DDR5 RAM’i destekliyor.

Snapdragon 7 Gen 1 ikili bekleme 5G bağlantısı ile 4,4 Gbps indirme hızlarına sahip Snapdragon X62 5G modeme sahip. Ek olarak çipset WiFi 6E, Snapdragon Sound ve aptX desteğine sahip Bluetooth 5.3 ile birlikte geliyor.

Qualcomm Spectra üçlü ISP, 200 MP’ye kadar fotoğraf çekimi ve 4K HDR video kaydı için desteğe sahip. 10-bit HEIC fotoğraf çekimi ve HEVC video kaydı da mümkün. Bir başka ilk ise dijital anahtarlar ve cüzdanlar için en iyi güvenliği vaat eden Android SE ve Güvenilir Yönetim Motoru.

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Çıkış Tarihi

Snapdragon 7 Gen 1 tabanlı akıllı telefonların ilk partisinin birkaç hafta içinde gelmesi bekleniyor. Oppo Reno8 Pro, 23 Mayıs’ta duyurulduğunda yeni çipsete sahip piyasadaki ilk telefon olabilir.