Anasayfa Haber Bülten Xerox Elem Additive Solutions, Siemens ve Rochester Teknoloji Enstitüsü ile İşbirliğini Duyurdu

Xerox Elem Additive Solutions, Siemens ve Rochester Teknoloji Enstitüsü ile İşbirliğini Duyurdu

Xerox Elem Additive Solutions

Xerox Elem Additive Solutions, Siemens ile her iki işletmenin de metal eklemeli üretim (AM) kabiliyetlerini güçlendirmeyi amaçlayan yeni bir iş birliği girişimini duyurdu. Bu iş birliği, her iki şirketin de inovasyon ve ortaklıklar yoluyla sektörel eklemeli üretimin geleceğini ilerletme konusundaki güçlü bağlılığını vurgularken, Xerox Elem Additive Solutions, eş zamanlı olarak Rochester Teknoloji Enstitüsü’nün (RIT) kısa süre önce Henrietta, NY’deki AMPrint adresindeki merkezinde bir Xerox Elem 3D yazıcıyı satın alıp kurduğunu da duyurmuş oldu.

RIT yeni nesil metal 3D baskı teknolojilerine odaklanırken, araştırma ve ürün geliştirme için üreticilerle olan iş birliklerinde yazıcıyı kullanacak. Aynı zamanda RIT, eklemeli üretim (AM) alanında Xerox ile uzun süredir ortak olarak çalışan ve ilk sıvı metal AM’yi benimseyen şirketlerden de biridir. AMPrint Center fakültesi, öncelikli olarak havacılık uygulamalarına odaklanan metal eklemeli üretim konusunda uzun yıllara dayanan bir deneyime sahiptir. Kurulum, başarılı bir sektör-üniversite iş birliğinin sonucudur ve her iki taraf da ElemX’i yeni ticari ve sektörel uygulamalar için ölçeklendirmek üzere birlikte çalışmaya devam edecektir.

Siemens ise bu süreçte, Charlotte Advanced Technology İş birliği Merkezi (CATCH) bünyesinde bulunan eklemeli makine filosuna ilave olarak bir ElemX metal 3D Yazıcı satın aldı. ElemX, kullanımı daha basit ve daha güvenli olan, ulaşım, havacılık, savunma ve sektörel üretim için tedarik zinciri esnekliğine hitap eden ezber bozan bir 3D metal yazıcıdır.

Xerox Elem Additive Solutions ElemX

Yazıcı, çalıştırma için hiçbir özel tesis değişikliği gerektirmeden kolayca etkin olarak kullanılabiliyor. Çoğu metal 3D baskı teknolojisinin aksine, ElemX minimum seviyede işlem sonrası operasyon gerektirir ve bu nedenle daha hızlı parça üretme süresi sağlar. Siemens, Xerox ve mevcut olan, gelecekteki ElemX sistemlerinin otomasyon, yazılım, malzeme ve süreçlerindeki teknik gelişmeleri keşfetmek konusunda ortak bir çıkara sahiptir.

CATCH tesisi, makine üreticileri, malzeme tedarikçileri ve nihai müşterilerle birlikte çalışarak, eklemeli üretimin sanayileşmesine odaklandı. ElemX, Xerox’un uygun maliyetli alüminyum tel kullanan ve baskı sürecini optimize etmek için yerleşik dijital ikiz teknolojisi ile son teknoloji Siemens SINUMERIK 840D SL kontrol platformunu birleştiren sıvı metal AM’den yararlandı. Xerox® Elem™ Additive Solutions Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tali Rosman, “Siemens ve Xerox, bizi ortaklaşa doğru yönde ilerleten, yaratıcı ve işbirlikçi ortaklıklar yoluyla üretimi geliştirmek için benzer bir vizyonu paylaşıyorlar” Bu, ElemX teknolojimiz için bir başka önemli kilometre taşıdır ve Siemens gibi yenilikçi ve ileri görüşlü bir kuruluşla çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Siemens ve Xerox Elem Additive Solutions birlikte, müşterilerimizin talebi üzerine, parçaları güvenle üretmelerini ve tedarik zinciri esnekliğini artırmak için yeni fırsatları en üst düzeye çıkarmalarını sağlayacaklardır.” dedi.

Bu iş birliği, Xerox ve Siemens’e, dağıtılmış üretim modelini etkilemek üzere tasarlanmış dijitalleştirme çözümleri ve otomasyon yazılımındaki gelişmeleri paylaşmaları için erken erişim fırsatları sağlar. Siemens, Xerox Manufacturing Partner Network’ün (MPN) en son üyesidir ve AM sektöründe önde gelen ve güvenilir bir ortak olarak yoluna devam etmektedir.”

Rosman, “RIT için ise şunları kaydetti: Sıvı metal AM teknolojimizi geliştirmemize yardımcı olma konusunda şimdiden harika bir ortak oldu. ElemX’in AM Baskı Merkezi’ne kurulumunun, çözümümüzü daha da geliştirmek için önemli olacağına inanıyoruz.” “Üreticilerle iş birliği yapan RIT gibi gelişmiş araştırma tesisleriyle ortaklık kurmak, teknolojimizin endüstride benimsenmesini artırmanın da anahtarı olacak.” dedi.

Siemens Industry, Inc. Eklemeli Üretim Başkanı Tim Bell, “Xerox ile güçlerimizi birleştirmekten ve dijitalleşme yoluyla eklemeli üretimin sanayileşmesini yönlendirmekten memnuniyet duyuyoruz.” “Xerox ile çalışarak, müşterilerin gelecekteki üretim stratejileri için kritik öneme sahip üretim araçlarını, ana akım haline getirmelerine yardımcı olan, eklemeli üretime onlarca yıllık kanıtlanmış Siemens otomasyon deneyimini ve teknolojisini getiriyoruz” dedi.

Xerox Elem Additive Solutions ElemX Full

Sektör ve sistem mühendisliğinde profesör olan ve RIT’in AMPrint Merkezi’nin yöneticisi olan Denis Cormier eklemeli üretim teknolojilerinde uzmandır. Cormier kendini eklemeli sektörü etkileyecek yenilikçi 3D baskı teknolojilerinin gelişimine öncülük etmeye adamıştır. Cormier, “Sıvı metal AM, envanter maliyetlerini en aza indirmek için isteğe bağlı, yedek alüminyum parça üretimiyle mücadele etmeye hazır bir teknolojidir” “Elem Additive gibi sektör ortaklarıyla iş birliği yapmak, AM teknolojisinin yeteneklerini en üst düzeye çıkarmak için AM Baskı merkezindeki çalışmalarımızın önemli bir parçasıdır.” “ElemX’in sektörel büyüme ve ölçeklenebilirlik için en büyük potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz.” dedi.

RIT’in AM Baskı Merkezindeki kurulumu, üretimde metal AM’nin benimsenmesini artırmaya odaklanan, diğer iki gelişmiş araştırma tesisi olan Deniz Kuvvetleri Yüksek Lisans Okulu ve Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı‘nda, önceki ElemX kurulumları üzerine inşa edilmiştir.

ElemX, ulaşım, havacılık, savunma ve endüstriyel üretim için tedarik zinciri dayanıklılığını işaret eden daha güvenli ve daha basit bir metal 3D baskı teknolojisidir. Şimdiye kadar, alüminyumu tutarlı ve güvenilir bir şekilde 3D basabilme yeteneği, piyasaya meydan okudu. Diğer metal 3D baskı teknolojilerinin aksine, ElemX tehlikeli metal tozu üretmez ve KKD veya diğer önemli güvenlik önlemlerini gerekli kılmaz. Tedarik zinciri sürecini kolaylaştırmak için tasarlanan ElemX, yedek parçalar, onarımlar ve düşük hacimli üretim parçaları için ideal bir seçenektir.