Anasayfa Haber İlk Tüketici Sınıfı PCIe 5.0 SSD Tanıtıldı: 13 GB/s Hız

İlk Tüketici Sınıfı PCIe 5.0 SSD Tanıtıldı: 13 GB/s Hız

Intel Alder Lake platformu yaklaşık yaklaşık yedi ay önce PCIe Gen 5 desteğiyle gelmişti. AMD ise dün AM5 platformunun PCIe 5.0 desteğiyle geleceğini duyurdu, hatta birçok X670 yonga setli anakart gördük. Şu anda Phison, Gen 5 ekosistemini oluşturmak için AMD dahil olmak üzere çeşitli şirketlerle birlikte çalışıyor. Nitekim bu yıl içinde birçok yeni SSD görmeyi bekliyoruz.

Bilgisayar bileşenleri üreten Apacer, tüketici sınıfı Gen 5 SSD’leri piyasaya süren ilk şirket oldu. Şirketin yeni sürücüleri 13.000 MB/s’ye varan muazzam aktarım hızları sunuyor. Sergilenen NVMe SSD’ler, biri standart Apacer tasarımı ve diğeri Zadak tasarımı olmak üzere ikiye ayrılıyor.

AS2280F5 M.2 PCIe Gen5 x4 SSD

Apacer AS2280F5, NVMe 2.0 uyumluluğu sunarken sırasıyla 13.000/12.000 MB/s okuma ve yazma hızları sunuyor. SSD’ler PCIe Gen 4 ile geriye dönük uyumlu olacak, ancak bu hızlardan yararlanmanız için PCIe 5.0 destekli bir sistem şart. Yeni sürücü bir alüminyum soğutucu ile birlikte geliyor ve detayları açıklanmayan yerleşik koruma teknolojilerine sahip.

ZADAK TWSG5 Gen5 x4 SSD

Zadak TWSG5 Gen5 x4 modeli ise çok benzer özelliklerin yanı sıra grafen soğutma pedi için seçeneklerle geliyor. Şirket her iki ürün için de 5 yıllık garanti sağlayacak. Yeni SSD’lerinin kapasiteleri doğrulanmadı, bununla birlikte perakende satış tarihi ve fiyatlar hakkında hiçbir bilgimiz yok. Apacer, yalnızca her iki SSD’nin de bu yılın sonunda kullanıma sunulacağını açıkladı.