Anasayfa Haber Mac İçin Visual Studio 2022 17.0 Çıktı

Mac İçin Visual Studio 2022 17.0 Çıktı

Mac için Visual Studio 2022 17.0

Microsoft, Mac için Visual Studio 2022 17.0 ‘nin genel sürümünü duyurdu. Yeni sürüm yerel macOS kullanıcı arayüzü ve Apple Silicon işlemciler için destek dahil olmak üzere önemli değişiklikleri beraberinde getiriyor.

Microsoft, Mac için Visual Studio‘nun daha eski sürümlerinde pek de kullanışlı olmayan çeşitli kullanıcı arayüzü teknolojileri kullanmıştı. Bu güncelleme ise yerel macOS kullanıcı arabirimini kullanıyor. Ayrıca arka uç .NET 6 üzerinde çalışıyor ve Apple Silicon işlemciler destekleniyor. Bu iyileştirmelerle birlikte, Mac için Visual Studio 2022’nin öncekinden yüzde 50’ye kadar daha hızlı çalışabileceği ifade edilmiş.

Microsoft, teknik düzeyde bu sürümün .NET 6 ve C# 10 ile uygulamalar oluşturmanıza izin verdiğini paylaşıyor. Azure İşlevleri v4’ün desteklendiğini ve .NET 6 üzerinde sunucusuz uygulamalar geliştirmenize olanak tanındığını da bilgiler arasında.

Bununla birlikte Microsoft, Mac 17.3 Önizleme 1 için Visual Studio 2022’yi de sundu. Bu önizleme sürümü .NET 7 ve .NET MAUI için araç desteği eklemeye odaklanıyor. Microsoft ayrıca, kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dahil etmeye ve Görev/Yapılacaklar listesi gibi daha az kullanılan özellikler için yerel kullanıcı arayüzüne geçmeye çalışacak.