Anasayfa Haber Performans Artışı Sunan Radeon Adrenalin 22.5.2 Sürücüsü Çıktı

Performans Artışı Sunan Radeon Adrenalin 22.5.2 Sürücüsü Çıktı

AMD, daha önce DX11 optimizasyonu sunan bir sürücüden bahsetmişti. Şirket blog gönderisinde yeni sürücüsüyle birlikte DirectX 11 tabanlı oyunlarda %3 ile %17 daha yüksek performans artışı sunacağını iddia etmişti. “Adrenalin Mayıs” adıyla beklediğimiz sürücü şimdi doğrudan 22.5.2 sürüm numarasıyla yayınlandı ve Radeon oyuncuları için performans kazançlarıyla geliyor.

Sürücüyle gelen diğer geliştirmeler arasında yeni bir Radeon Super Resolution güncellemesi ve AMD Privacy View adlı yeni bir özellik yer alıyor. Kırmızı takım ayrıca Sniper Elite 5 için tam optimizasyon ve Hitman 3 için ışın izleme güncellemesi sunuyor.

Öte yandan Smart Access Memory tarafında bazı optimizasyonlar da var. AMD’ye göre Death Stranding ve Watch Dogs: Legion artık Adrenalin 22.5.1 sürümüne kıyasla %6 ila %24 oranında performanslı çalışıyor. Bu noktada performans farkı kullandığınız RX 6000 modeline bağlı.

Güncel Radeon Adrenalin 22.5.2 sürücüsünü bu bağlantı üzerinden indirebilir, tüm detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Destek

  • Sniper Elite Elite 5.
  • Hitman 3 Ray Tracing güncellemesi.
  • Ek Vulkan uzantıları.

Radeon Super Resolution

  • RSR artık entegre grafiklere sahip AMD Ryzen 6000 serisi işlemcilerle uyumlu.
  • RSR’nin keskinlik efektini kendi istediğinize göre ayarlayabileceğiniz bir ince ayar seçeneği.

AMD Privacy View

Bu yazılım, göz hareketlerinizi izlerken yalnızca ekranda baktığınız noktanın görünür olmasını sağlıyor ve diğer kısımlar kararmış şekilde görünüyor.

Radeon RX 6000 Serisi: DirectX 11 Optimizasyonu

Radeon RX 6950 XT: DirectX 11 tabanlı oyunlarda önceki 22.5.1 sürümüne kıyasla %8’e varan performans artışı. Diğer ekran kartları ise modeline göre farklı performans artışları gösterebilir.