Anasayfa Haber Bülten NVIDIA, COMPUTEX’te DLSS Desteği Gelen Oyunları, GeForce Laptopları ve G-SYNC 500 Hz...

NVIDIA, COMPUTEX’te DLSS Desteği Gelen Oyunları, GeForce Laptopları ve G-SYNC 500 Hz Ekranları Tanıttı

NVIDIA COMPUTEX 2022

NVIDIA COMPUTEX 2022 açılış konuşmasında, ray tracing ile sinematik görünüm erişmenin, yeni nesil içeriği tanıyan ve performansı artıran yapay zeka ile RTX hızlandırmasının nasıl gelişmeye devam ettiği tanıtıldı.

Artık 250’den fazla RTX oyunu ve uygulaması mevcut, geçen yılki COMPUTEX’ten bugüne bu rakam ikiye katlandı ve GeForce NOW oyuncuları, yüzde 30’dan fazla artan RTX donanımlarıyla 1 buçuk milyar saatin üzerinde oyun süresine ulaşarak oyun kalitelerini yükseltmeye devam ediyorlar.

COMPUTEX’te Oyunlar Ön Planda

NVIDIA DLSS, sınıfının en iyisi performans ve görüntü kalitesiyle süper çözünürlük standardını belirlemeye devam ediyor ve şimdi 180’den fazla oyun ve uygulamaya entegre edildi. COMPUTEX’te DLSS, sürekli büyüyen kütüphanesine eklenen 12 yeni oyunla, oyuncuların oynamak istediği oyunların içinde yer alıyor.

DLSS, HITMAN 3’te Kare Hızlarını İkiye Katladı

Eleştirmenlerce beğenilen HITMAN 3’ün geliştiricileri, 24 Mayıs’ta ray-traced opak yansımalar ve ray-traced gölgelerle birlikte NVIDIA DLSS’i de ekleyeceklerini duyurdular. Tüm seçenekler maksimuma çıkarıldığında ve ray-tracing etkinleştirildiğinde NVIDIA DLSS, HITMAN 3’te, 4K kare hızlarını 2X’ten daha fazla artırıyor.

Hitman Trilogy

GeForce NOW oyuncuları ayrıca GeForce Experience uygulaması aracılığıyla 24 Mayıs saat 06:00’da (Pasifik Zaman Dilimi- TSİ’de 16:00) HITMAN 3 oyunu için GeForce Game Ready Sürücüsüne kavuşuyorlar. Sürücü ayrıca My Time At Sandrock ve Sniper Elite 5 için de en iyi oyun deneyimini sunuyor.

Daha Fazla Oyuna DLSS, Reflex ve Ray Tracing Geliştirmesi Geliyor

COMPUTEX’te duyurulan diğer oyun haberleri şöyle:

  •  F1 22, DLSS ve ray tracing opak yansımalar, ray tracing şeffaf yansımalar, ray tracing ortam oklüzyonu ve ray tracing gölgeler ile 1 Temmuz’da lanse edilecek. 
  •  Icarus, Haziran ayında NVIDIA Reflex desteğiyle oyunda daha düşük gecikme ve daha iyi yanıt verebilirlik sağlayacak.
  •  Deep Rock Galactic, DLSS ve NVIDIA DLAA ile güncellendi. NVIDIA DLSS’i etkinleştirerek, oyunculara yüzde 60’a kadar daha fazla performans sunuyor.
  •  Loopmancer, bu yaz piyasaya çıktığında DLSS ve ray tracing yansımaları destekleyecek. DLSS etkinken, ray tracing aktifken 4K’da maksimuma çıkarıldığında performans 2 kat artacak.
  •  Warstride Challenges artık DLSS ve NVIDIA Reflex ile kullanılabiliyor. Her ikisi de etkinleştirildiğinde, performans 4K’da 2 kat artıyor ve sistem gecikmesi yüzde 53’e kadar azaltılabiliyor.
  •  LEAP, 1 Haziran’da Erken Erişim’e açıldığında DLSS’i destekleyecek. DLSS, oyunda 2 kattan fazla performans yükseltmesi sağlıyor. 
  •  Vampire: The Masquerade – Swansong şu anda kullanımda ve 2 kattan fazla DLSS performans yükseltmesi alıyor, bu nedenle tüm GeForce RTX 30 Serisi GPU’lar, maksimum ayarlarla 4K’da 60 FPS’ye ulaştı.
  •  Raji: An Ancient Epic 24 Mayıs’ta çıkıyor ve ray tracing yansımalar, ray tracing ortam oklüsyon ve ray tracing gölgelerle birlikte DLSS’i destekleyecek. NVIDIA DLSS, performansı 4K’da 3 kata kadar ve diğer çözünürlüklerde 2 kattan fazla artırarak, 60 FPS’nin üzerinde tüm ihtişamıyla Raji: An Ancient Epic’in deneyimlenmesini sağlıyor.
  •  Turbo Sloths bu yaz piyasaya çıkıyor ve DLSS’i, ray tracing yansımalar ve ray tracing gölgelerle birlikte destekleyecek ve DLSS performansını 2 kattan fazla artıracak.
  •  Propnight, 24 Mayıs’ta NVIDIA DLSS’e yükseltilerek 4K’da performansını yüzde 85’e kadar artıracak.
  •  Hydroneer artık NVIDIA DLSS ile birlikte sunuluyor ve yüzde 50’ye varan bir performans artışı sağlayarak her GeForce RTX oyuncusunun 60 FPS’nin üzerinde maksimum ayarlarla 4K’da oynamasını sağlıyor.
  •  My Time At Sandrock, 26 Mayıs’ta gecikmede yüzde 34 azalma ile NVIDIA Reflex ile piyasaya sürülecek.
  •  Ghost’un, performansı yüzde 70’e kadar artıyor ve her GeForce RTX oyuncusunun Ghost’u en iyi şekilde deneyimlemesini ve keyfini çıkarmasını sağlayan bir DLSS yükseltmesi geliyor.
  •  Soda Crisis, bu gece NVIDIA Reflex ile yüzde 23 gecikme iyileştirmesiyle başlıyor.

NVIDIA ayrıca şu anda 38 oyun, 22 ekran ve 45 mouse ile desteklenen NVIDIA Reflex gibi diğer gelişmiş oyun teknolojilerinin benimsenmesini de sağlıyor. Her ay 20 milyondan fazla oyuncunun oynadığı Reflex, NVIDIA’nın en başarılı teknolojilerinden biri haline geldi.

Yeni GeForce RTX Oyun ve Tasarım Laptopları

NVIDIA, hem oyun hem de Studio platformlarında büyük büyüme yaşamaya devam ederken, COMPUTEX 2022’de laptop bilgisayar ivmesi devam ediyor. Bu dizüstü bilgisayarlar, en hızlı ve en verimli laptoplara güç sağlayan 4. nesil Max-Q teknolojilerine sahip.

COMPUTEX’te sergilenen en yeni GeForce RTX oyun laptoplarından bazıları şunlar:

  •  MSI Raider GE67 HX- GeForce RTX 3080 Ti’ye kadar GPU’ları sunuyor.
  •  ASUS ROG Flow X16- GeForce RTX 3070 Ti’ye kadar GPU’ları sağlıyor.
  •  Gigabyte Aorus 17X- GeForce RTX 3080 Ti’ye kadar GPU’lar bulunuyor.

COMPUTEX’te sergilenen en yeni GeForce RTX Studio laptoplardan bazıları şöyle:

  •  ASUS Zenbook ve Vivobook serileri geniş bir yelpazedeki GeForce RTX laptop GPU’ları sunuyor.
  •  Acer ConceptD 5 ve 5 Pro, GeForce RTX 3070 Ti ve RTX A5500’e kadar laptop GPU’ları sağlıyor.
  •  Lenovo Slim 7i Pro X ve 7 Pro X, GeForce RTX 3050 laptop GPU’lar bulunuyor.

Bu eklemeler ve daha fazlasıyla, GeForce RTX laptop model sayısı artık 180’in üzerine çıktı.

Dünyanın İlk G-SYNC 500Hz Ekranı Dahil Yeni NVIDIA Reflex Ürünleri

COMPUTEX 2022’de NVIDIA, bir çift yeni Reflex monitör ve Reflex destekli gaming mouse içeren NVIDIA Reflex ekosistemini genişletmeye devam etti. ASUS, dünyanın ilk 500Hz G-SYNC ekranı olan ASUS ROG Swift 500Hz oyun monitörünü piyasaya sürdü.

ASUS ROG 500 Hz

Yeni 500Hz ekran, maksimum hareket netliği için yepyeni bir “Esport TN paneli” kullanılarak sıfırdan espor için tasarlandı. Ayrıca, ayarlanabilir espor canlılığına sahip NVIDIA G-SYNC, espor moduna, elbette eksiksiz NVIDIA Reflex Analyzer desteğine sahip ve kullanıcıların bir NVIDIA Reflex fare ve GeForce GPU kullanırken uçtan uca sistem gecikmesini ölçmesine imkân tanıyor.

Acer ayrıca Predator X28 G-SYNC ekranını da piyasaya sürdü. Bu arada Cooler Master, Reflex özellikli MM310 ve MM730 oyun farelerini tanıttı.

GeForce NOW Destekli Yeni G-SYNC Uyumlu TV’ler

2021’de Philips ve NVIDIA, HDMI 2.1 destekli ilk G-SYNC Uyumlu TV’leri kullanıcılara sunmak için birlikte çalıştı. COMPUTEX 2022, yine GeForce NOW özelliklerine sahip iki yeni G-SYNC Uyumlu Philips OLED TV’nin tanıtımına ev sahipliği yapacak.

Yapay Zekâ Destekli İçerik Tasarım Özellikleri Mayıs Ayı Studio Driver’ında 

Tasarımcılar için dizayn edilmiş yeni laptopların ötesinde, NVIDIA Studio’nun faydaları, bir dizi önemli uygulamada, özellikle de Blackmagic Design DaVinci Resolve 18’de Depth Map, Object Mask Tracking ve Surface Tracking’de, Yapay Zekâ destekli yazılım hızlandırmasıyla devam ediyor.

Ek hızlandırmalar ve destek, Adobe Substance 3D Modeler, Topaz Labs Gigapixel AI 6.1, Marmoset Toolbag 4.04 ve Reallusion iClone 8’i içeriyor.