Anasayfa Haber Yeni NVIDIA Sürücüsü, Madencilik Performansını Tekrar Kısıtlıyor

Yeni NVIDIA Sürücüsü, Madencilik Performansını Tekrar Kısıtlıyor

NiceHash tarafından yapılan çalışmalar neticesinde RTX 30 serisi ekran kartlarındaki LHR kilidinin tamamen açıldığından söz etmiştik. NVIDIA, vaziyete bakılırsa bu konuda kayıtsız kalmadı ve yeni sürücüsüyle bazı adımlar attı.

En son GeForce 512.95 WHQL Game Ready sürücüsü, RTX 30 serisinde LHR kripto sınırlamasını aşan yazılımlar için yeni engeller getiriyor. Bu sürücüyü yükledikten sonra, tüm Windows tabanlı madencilik yazılımları algoritmaya ve yazılıma bağlı olarak “orijinal” hash oranına dönecek.

Güncel sürücüyle birlikte LHR kilidi kalıcı hale gelmiyor. Madenciler yine tam performans için önceki 512.77 sürücüsüne geri dönebilir, bu nedenle yeşil takımın kısıtlamaları madenciler için büyük bir sorun teşkil etmeyecek.

Lite Hash Rate (LHR), NVIDIA tarafından kripto madencilerine karşı bir önlem olarak gelmişti. Ne yazık ki kripto topluluğu LHR kilidini kırmak için fazla gecikmedi. İlk etapta %70’lik hash kilidi açıldı. İki hafta öncesinde ise %100 oranda performans sağlandı.

512.95 sürücüsündeki madencilik kilidi Juliano Caju isimli YouTuber tarafından onaylandı. RTX 3060 ekran kartı, kilidi açık sürücüde 46 MH/s kazım performansı elde ederken yeni sürücüde performans 25 MH/s seviyesine geriledi.