Anasayfa Haber iPhone 14 Pro Her Zaman Açık Ekran Modu ile Gelebilir

iPhone 14 Pro Her Zaman Açık Ekran Modu ile Gelebilir

iPhone 14 Pro her zaman açık ekran

iPhone 14 Pro ve ‌iPhone 14 Pro‌ Max akıllı telefonların Kilit Ekranı için her zaman açık ekran modu özelliğine sahip olabileceği ileri sürüldü.

Bloomberg’den Mark Gurman, güncel Power On haber bülteninde bu yıl WWDC 2022 etkinliğinde iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9, tvOS 16 ve macOS 13’e gelecek bazı değişiklikleri özetledi. ‌iOS 16‌ için söylentiler arasında yeni yetenekler arasında, araç kutusu benzeri yeteneklere sahip duvar kağıtları içeren gelişmiş bir Kilit Ekranı da bulunuyor. Kilit Ekranı iyileştirmelerinin her zaman açık mod da dahil olmak üzere gelecekteki özelliklerin temelini oluşturduğu bildiriliyor.

iPhone 13 Pro modellerinin de geçen yıl her zaman açık bir ekrana sahip olacağı hakkında söylentiler olduğunu hatırlatalım. Gurman, Apple’ın bu özellik ve her zaman açık mod üzerinde çalışmaya devam ettiğini iddia ediyor. Özelliğin ‌iPhone 14 Pro‌ ve ‌iPhone 14 Pro‌ Max için geliştirildiği de bilgiler arasında.

‌iPhone 13 Pro‌ ve ‌iPhone 13 Pro‌ Max, değişken yenileme hızlarına sahip LTPO panel teknolojisinin benimsenmesiyle sağlanan 120 Hz ProMotion ekranlarla gelen ilk iPhone modelleriydi. iPhone’un mevcut ProMotion ekranları, 10Hz ve 120Hz arasındaki ekran yenileme hızlarıyla sınırlı. Öte yandan Oppo ve Samsung gibi firmaların kullandığı LPTO paneller, statik bir görüntü izlerken veya cihaz inaktifken 1Hz’e kadar düşebiliyor. ProMotion ekranlarının da aynı düşük 1Hz’e düşebilmesi beklenirken Apple’ı engelleyen donanım sınırlamasının etkin bir biçimde ortadan kaldırılması bekleniyor.