Anasayfa Haber Microsoft Edge 102 Yayınlandı

Microsoft Edge 102 Yayınlandı

Microsoft, Edge tarayıcısının yeni sürümünü Windows ve macOS işletim sistemleri için kullanıma sundu. Sürüm 102 büyük bir güncelleme gibi görünmüyor. Resmi sürüm notları, güncellemenin tamamen güvenlik düzeltmeleri ve yöneticiler için yeni politikalarla ilgili olduğunu belirtiyor.

Bunun nedeni, Microsoft’un Google Chrome gibi dört haftalık bir sürüm döngüsüne geçmesi. Daha önce Microsoft, her altı haftada bir büyük güncellemeler yayınlardı, ancak Edge 94’ün piyasaya sürülmesinden sonra işler değişti. Dört haftalık sürüm döngüsü, kullanıcılar için daha hızlı özellik güncellemeleri sağlıyor olsa da güncellemelerde artık daha az yeni özellik görüyoruz. Örneğin Microsoft Edge 102 herhangi bir büyük değişiklikle gelmiyor, ancak Chromium’dan küçük iyileştirmeler var.

Chromium 102’nin üzerine inşa edilen bu sürümle birlikte bazı yeni yeni grup politikaları benimsendi. Microsoft ayrıca “Microsoft Edge‘de görüntülenen PDF’ler için JavaScript ve XML Forms Architecture (XFA) tabanlı formlar için destek eklediğini söylüyor. Bununla birlikte, şirketin hızlı bir şekilde geriye doğru arama yapmanızı sağlayan yeni özelliği etkinleştirdiğini not düşelim.

Yakında Yeni Özellikler Geliyor

Edge Canary derlemelerine göre Microsoft, tarayıcı için “Notes” adlı OneDrive tabanlı dosya ve not paylaşım aracı üzerinde çalışıyor. Edge Notes, dosyalarınızı Edge’in yüklü olduğu cihazlarınızda paylaşmanıza olanak tanıyacak. Ek olarak Edge, daha küçük bağlam menüleri ve Cloudflare tarafından desteklenen yerleşik VPN benzeri bir özelliği beraberinde getirecek.