Anasayfa Haber macOS Ventura Tanıtıldı! İşte Özellikleri

macOS Ventura Tanıtıldı! İşte Özellikleri

macOS Ventura Özellikleri

Apple tarafından birçok yeniliğin duyurulduğu WWDC 2022 etkinliğinde Mac bilgisayarlar için en güncel işletim sistemi olan macOS Ventura da tanıtıldı. İşte macOS Ventura özellikleri.

macOS Ventura Özellikleri

macOS Ventura beraberinde birçok yeni özelliği de getiriyor. Bunların başında ise Stage Manager geliyor. Özellik sayesinde tüm pencerelerinizi yönetmek oldukça kolaylaşıyor. Stage Manager, ana ve etkin uygulama ortada olacak şekilde kullanılmayan tüm uygulamaları yan tarafa yerleştiriyor. Bu sayede dikkatiniz dağılmadan kullandığınız uygulamaya odaklanmanız sağlanacak.

Ayrıca Ventura, iOS ve iPadOS’a gelen Zengin Sonuçlar ile Spotlight’ı geliştirerek kullanıcıların doğrudan Spotlight içinden işlem yapmasına olanak tanıyacak. Spotlight artık Fotoğraflar ve Canlı Metin dahil olmak üzere daha fazla uygulamayı ve daha fazlasını da dizine ekliyor.

macOS Ventura Özellikleri

Mail uygulaması büyük iyileştirmeler alıyor. Göndermeyi Geri Al, kullanıcıların gönderilen bir e-postayı gönderdikten sadece birkaç dakika sonra geri almasına izin veriyor. Bu sayede yanlışlıkla giden veya yanlışlar olan bir e-postanın önüne geçilebiliyor. Bununla birlikte kullanıcılar artık e-postaları planlayabilecek ve takibe hatırlatıcılar ekleyebilecek.

Paylaşılan Sekme Grupları ile sekmeleri arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşmayı kolaylaştırarak başta Safari olmak üzere bazı stok uygulamaları da iyileştiriliyor.

macOS Ventura Çıkış Tarihi

macOS Ventura, bu yıl içinde desteklenen tüm Mac’lerde kullanılabilecek. Geliştirici betası bugün sunulurken genel beta ise Temmuz ayında sunulacak.

MacOS Ventura Uyumlu Mac Modelleri

 

  • iMac (2017 ve daha yeni modeller)
  • iMac Pro (2017)
  • MacBook Air (2018 ve daha yeni modeller)
  • MacBook Pro (2017 ve daha yeni modeller)
  • Mac Pro (2019 ve daha yeni modeller)
  • Mac Mini (2018 ve daha yeni modeller)
  • MacBook (2017 ve daha yeni modeller)