Anasayfa Haber Microsoft Store Performansını İyileştiren Güncelleme Yolda

Microsoft Store Performansını İyileştiren Güncelleme Yolda

Microsoft, Dev Channel’da test edilmek üzere Windows 11’in uygulama mağazası için yeni bir güncelleme yayınlıyor. Böylelikle uygulama güncellemeleri çok daha iyi ve hızlı şekilde yapılabilecek.

Microsoft Store’un mobil uygulama mağazalarına kıyasla Windows topluluğunda pek tercih edildiğini söyleyemeyiz. Redmond devi ise mağazasına son dönemde daha fazla odaklandı. Yakın tarihte Android uygulama desteğinin geldiğini bildirmiştik. Şirket ayrıca hem geliştiriciler hem de kullanıcıları teşvik edecek yenilikler yapmaya devam ediyor.

Mağaza bir süredir Windows kullanıcıları tarafından kullanılabilir durumda ve Windows 10’un piyasaya sürülmesinden bu yana önemli ölçüde iyileştirmeler aldı. Windows 11’den başlayarak Microsoft, Win32 uygulamaları, web uygulamaları ve Android uygulamaları (Amazon App Store) için destek ekleyerek mağazasını bir üst noktaya taşıyor.

Performans güncellemesinin bir parçası olarak Microsoft, mağazada gezinme deneyimini daha iyi hale getiriyor. Bu noktada yakında sayfaların eskisinden daha hızlı yüklendiğini fark edebilirsiniz. Diğer bir yeni yenilik ise Android uygulama desteği tarafında. Web’de gezinirken ve Mağaza’da bulunan yeni bir uygulamayla karşılaştığınızda, Microsoft Mağazasında bulunan Android uygulamasına bağlantı içeren yeni bir açılır pencere göreceksiniz. Ancak bu durum cihaz uyumluluğuna bağlı olarak gerçekleşecek.

Microsoft Store’un yeniden tasarlanmış arayüzü, uygulamaları bulmak, karşılaştırmak, yüklemek ve güncellemek için hızlı ve kolay bir yol sağlıyor. İster ücretsiz ister ücretli bir uygulamanız olsun, Microsoft Store’daki güncellemeleri tek bir tuşla kontrol ederek bunları güncel tutmak mümkün hale geldi.

İşin kötü yanı, mağaza uygulamanın arka planda çalışıp çalışmadığını belirleyemeyecek şekilde tasarlandı. Microsoft ise mağazadaki güncelleme deneyimini geliştirme konusunda istekli. Örneğin, Mağaza Kütüphanesindeki “Güncelle” düğmelerine tıklarsanız, Microsoft Store hemen en son sürümleri indirmeye başlıyor, ancak açtığınız uygulamalar için güncellemeleri atlıyor. Bu, Mağazada daha az hata olmasını sağlayacak ve olası veri kaybını önleyecek.

ARM64 Desteği

İşletim sistemi üreticisi ayrıca Store için yerel Arm64 desteği sunmaya başlıyor. Böylelikle uygulama mağazasını Surface Pro X gibi Windows 11 ARM cihazlarında kullandığınızda daha hızlı ve daha iyi performans edebilirsiniz.