Anasayfa Haber Google Chrome, Açılır Pencereleri Engellemek İçin Makine Öğrenimi Kullanacak

Google Chrome, Açılır Pencereleri Engellemek İçin Makine Öğrenimi Kullanacak

Google Chrome açılır pencereler

Google Chrome, yakında rahatsız edici web sitesi istemlerini ve açılır pencereleri otomatik olarak engelleyecek yeni bir özelliği entegre edeceğini duyurdu. Bir blog gönderisinde Google, Chrome internet tarayıcısının bir sonraki sürümünün, web sitelerinden gelen izin istemlerini ve bildirimleri otonom olarak engelleyecek bir makine öğrenimi modeline sahip olacağını vurguladı.

Bu kararın benzer web siteleriyle tarihsel etkileşim modelinize göre alınacağı ifade ediliyor. Örneğin, web sitelerinin konum izinlerini genellikle reddederseniz, Chrome sizin adınıza ziyaret ettiğiniz yeni web sitelerinde de bu izinleri otomatik olarak reddedecek ve size istemleri bile göstermeyecek.

Bu özelliğin arkasındaki fikir, web sitelerinde gezinirken kesintisiz bir deneyim yaşamanızı sağlamak olarak gösteriliyor. Şirket, makine öğrenimi tahminlerinin tamamen sizin cihazınızda gerçekleşeceğini ve şirkete hiçbir veri gönderilmeyeceğini vurguladı.

Google açıkça bahsetmese de Chrome’un bir sonraki sürümü büyük ihtimalle 21 Haziran’da Kararlı kanala girecek olan Chrome 103 olacak ve özellik bu sürümde kullanıcıların karşısına çıkacak.