Anasayfa Haber PC Sevkiyatları 2022’de %8,2 Oranında Gerileyecek

PC Sevkiyatları 2022’de %8,2 Oranında Gerileyecek

IDC isimli analist firmanın raporlarına göre, 2022 yılında PC sevkiyatları geçtiğimiz yıla göre %8.2 azalacak. Üç aylık PC takip raporu, yılın sonlarına geldiğimizde dünya çapında 321.2 milyon PC sevkiyatı yapılacağını gösteriyor. Pandemi dönemindeki teknolojik aletlere olan büyük talepten sık sık bahsetmiştik. Bu yıl bir nebze olsun gerileme yaşanacak, ancak 2023 yılında PC pazarının geri dönüş yaparak büyümeye başlayacağı bildirildi.

COVID-19 etkilerinin azalması, savaş ve dünya genelindeki enflasyon şu anda PC’lere olan talebi yavaşlatıyor. Çin hala katı karantina önlemleri uyguluyor, ancak bu durum en çok bileşen ve montaj tarafını olumsuz etkiliyor. Bildiğiniz gibi Çin, PC bileşenleri konusunda belki de dünyadaki en önemli oyuncu. Pandemi döneminde Çin’deki fabrikalarda birçok problem yaşanırken biriken tonla iş var. IDC, bu sorunların 2022’nin sonuna kadar çözülmesini bekliyor.

Öte yandan bilgisayar talebinin güçlü olmaya devam ettiği ve gelişmekte olan pazarların hala çok sayıda bilgisayara ihtiyaç duyduğu da belirtilmiş. Tablet satışlarındaki düşüş 2022 yılında (%6.2) çok şiddetli olmayacak. Bununla birlikte, tabletler bir yanda ince ve hafif dizüstü bilgisayarlar, diğer yanda daha büyük ekranlı akıllı telefonlar tarafından sıkıştırıldığı için segmentin toparlanma şansı o kadar yüksek değil.