Anasayfa Haber Forza Motorsport Çıkış Tarihi Belli Oldu

Forza Motorsport Çıkış Tarihi Belli Oldu

Forza Motorsport Çıkış Tarihi

Forza serisinin en yeni oyunu için beklenen duyuru geldi. Microsoft, 2022 Xbox ve Bethesda Games Showcase etkinliği sırasında Forza Motorsport çıkış tarihi için açıklama yaptı ve oyun için yeni bir fragman paylaştı. Buna göre oyun, Xbox Series X ve PC için 2023 yılında hazır olacak.

2023 baharında çıkacak olan Forza Motorsport, Xbox Series X|S konsollarını sergilemek için sıfırdan inşa edilmiş. Yenilenmiş fizik motrunun doğruluğu, arabaların ve pistlerin güzelliği, yeni dinamik gün saati, gelişmiş araba hasarı ve pistte gerçek zamanlı ışın izleme, oyuncuyu içine çekmede nesiller boyu bir sıçramaya yol açacak. Forza Motorsport, Microsoft’un iddiasına göre şimdiye kadar yapılmış teknik olarak en gelişmiş yarış oyunu.

Forza Motorsport ilk olarak 2020 yılında Microsoft’un Xbox Games Showcase’i sırasında duyurulmuştu. Daha sonraysa oyun hakkında çok fazla bilgi açıklanmamıştı. Forza serisinin diğer oyunlarından farklı olarak yeni oyunun başlığında bir sayı olmayacak. Öte yandan oyunun serinin sekizincisi olduğunu not olarak düşelim.

Son 10 yılda Forza yarış oyunları serisi iki ayrı alt seriye bölündü. Forza Motorsport’un numaralı girişleri, serinin ilk adını verdiği pist tabanlı yarışa odaklanıyor. İkinci seri durumundaki Forza Horizon ise oyuncuları açık dünya sürüş macerası için kurgulanmış gerçek hayattaki şehirlere ve ortamlara gönderiyor.

Forza Motorsport PC, Xbox One ve Xbox Series X için piyasaya sürülecek ve çıkar çıkmaz Game Pass’te de mevcut olacak.